Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С китара вместо билет - на "Burgas Jam"

Остават броени дни до второто издание на Burgas Jam, различното музикално събитие, в което главен герой е най-въздействащият рок инструмент - китарата. На сцената до Морска гара - Бургас ще се качат Gus G - един от любимите китаристи на Ози Озбърн, гръцката алтърнатив рок група INK, виртуозите Николо Коцев, Бисер Иванов, Васил Първановски от ODD CREW, Славчо Николов от Б.Т.Р., Александър Мариновски от група "Сигнал" и др. Шумен дръм батъл ще заформят вездесъщият Стоян Янкулов - Стунджи и бързоръкият Николай Тошев.

Фестивалната зона отваря врати в 17.00 часа на 7 юли, събота. Музикалната програма стартира половин час по-късно. Тази година ще има много повече пунктове, от които да си закупите бира и вкусна храна. Специално за дамите ще се предлагат интересни коктейли. Мобилните тоалетни и контейнерите за отпадъци ще са предостатъчно, използвайте ги по предназначение.

В събота паркингът до Магазия 1 в Зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас може да се ползва, но местата в него са ограничен брой. По-нататък с автомобил ще е невъзможно да се продължи. Фестивалната зона и сцената се разполагат точно в пространството между Магазия 1 и Морска гара.

На Burgas Jam няма да бъдат допуснати лица във видимо нетрезво състояние. Забранено е внасянето на алкохол и стъклени бутилки, наркотици, остри предмети и друг вид оръжие. Заради общата сигурност, посетителите ще бъдат проверявани на входа. За осигуряване на нормална пропускливост без дълго чакане, не носете обемист багаж, ако не е наложително.

Ако имате вкъщи китара и умеете да свирите на нея малко или много, метнете я на гръб и идвайте на Burgas Jam. Стига тя да не е детска играчка или някаква бутафория, брои се! Всеки, който пристигне с китарата си, няма нужда от билет. Той ще бъде пуснат безплатно.

Целите на тази "промоция" са три. Първо, искаме навсякъде да има китари и неповторима атмосфера. Второ, нека възможно най-много хора, обичащи този инструмент, се срещнат с големите майстори, които ще свирят на сцената на Burgas Jam. Трето, но не по важност, надяваме се хората, които дойдат с китара вместо билет, да се присъединят импровизирано и unplugged от местата си сред публиката в масовото свирене на финалното парче. То ще бъде обявено официално съвсем скоро. И тази година финалното парче ще бъде изсвирено организирано от 100 китари + желаещите и можещите от публиката.

Посетителите на Burgas Jam със закупени билети ще имат възможността да участват в томбола, която ще се тегли в паузите на музикалната програма. Голямата награда е чисто нова китара от "Кремона", които за втора година подкрепят събитието. Ако нямате късмета да се падне на вас, все пак можете да се приберете вкъщи не само с хубавите спомени от събитието, но и с комплект струни, адаптер за китара или стилна тениска с логото на Burgas Jam.

Ако искате да се снабдите с билет в самия ден на феста, 7 юли, можете да го закупите на редовна цена 18 лева от изнесената каса на Морска гара след 10.00 часа сутринта, от Лятна каса "Часовника" и туристическия информационен център в близост до нея между 11 и 15 часа.  

За съжаление, в крайна сметка по време на Burgas Jam няма да има възможност да се излъчва футбол от Световното първенство в Русия, поради специфичните изисквания на ФИФА за телевизионно отразяване на финалите.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

Девет читалища в Сливен получават общинска субсидия от 17 хиляди лева

Общинска субсидия за близо 17 хиляди лева бе разпределена за финансиране на проектите на читалища в община Сливен. Това е втория транш от субсидирането на културните средища.  Девет народни читалища ще получат общинската субсидия. Според комисията проектите им са подадени в необходимите срокове и отговарят на изискването за финансиране. Сред..

публикувано на 14.08.24 в 14:41

Teen Boom Fest 2024 казва „Избери доброто“

Младежкият фестивал „Тийн Буум Фест“ акостира на Морска гара Бургас този уикенд със своето пето издание. Всяка година участниците във форума имат определена кауза. Тази година се обединяват Община Бургас, Агенция Митници и Националната Агенция за приходите с две големи кампании. Срещи с инфлуенсъри и концерти са част от програмата на двата..

публикувано на 14.08.24 в 14:20

Фестивалът "С книга на плажа" започва в Бургас

Десетото издание на фестивала “С книга на плажа“ започва днес в Бургас. 31 издателства ще се представят в рамките на културния форум, който се провежда на открито пред експозиционния център „Флора“. Над 30 срещи с автори предвижда програмата. Детски книги, книги-игри,  художествена и научна литература, книги на български автори и поезия са..

обновено на 14.08.24 в 10:56

Бургас ще се потопи в цветовете и ритъма на индийския танц

Бургас ще се потопи в ритъма на индийската култура с въздействащите изпълнения на едни от най-известните и утвърдени изпълнители на индийски класически танци. Програмата Rasa-Nishpatti ще предложи палитра от избрани представления от репертоара на Бхаратанатям, постановка създадена, за да предизвика човешките емоции. Събитието ще се случи днес от 20:30..

обновено на 14.08.24 в 09:41

Три дни безплатно българско кино в бургаския филиал на Софийския университет

Безплатни прожекции на открито организира бургаският филиал на Софийския университет от днес до 16-и, петък. Те ще бъдат излъчвани в двора на филиала, в сърцето на Морската градина, входът е свободен, а началният час е 21:30. Подборът за трите дни включва съответно „Стъпки в пясъка“, селекция от къси филми, "Вездесъщият". Инициативата има за цел да..

обновено на 14.08.24 в 07:42

"Прегърнат облак" и "Тиферет" с концерт в бургаска галерия

Бургаската група "Прегърнат облак" ще представи съвместен концерт с група "Тиферет" от 19.00 ч. в галерия "Георги Баев" на булевард "Демокрация". Идеята за съвместно събитие се поражда от музикалната среща на композиторката на облака Теодора Илиева с един от най-колоритните музиканти-импровизатори Константин Кучев. Той е част от множество..

обновено на 13.08.24 в 12:01

В Сливен започват номинации за наградата „Добри Чинтулов”

В Сливен започват номинации за наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов” за 2024 г. Предложенията се правят от неправителствени, граждански и културни организации, творчески обединения и инициативни комитети, съставени от минимум 20 човека. Всяка организация има право само на едно предложение, уточняват от общината. Наградата се присъжда..

публикувано на 13.08.24 в 09:27