Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама младши съдии започват работа в Окръжен съд – Бургас

Двама младши съдии положиха клетва в Окръжен съд – Бургас. Това са Марина Мавродиева и  Ваня Ванева. Първата е родена в гр. Стара Загора. Учи специалност „Право“ в СУ „Св. Климент Охридски“, което висше образование завършва през 2009 г. Специализирала е „Правораздаване“ и „Публична администрация“. В периода 2011 – 2015 г. е практикуващ адвокат, вписана в Адвокатска колегия - Стара Загора. Преди броени дни завършва успешно обучението си в Националния институт на правосъдието.  

Младши съдия Ваня Ванева е родом от гр. Бургас. Завършва юридическо образование в Бургаски свободен университет през 2015 г. В периода м. октомври 2017 г. – м. юни 2018 г. се обучава в Националния институт на правосъдието.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Сливен заловиха шофьор карал с 3,17 промила алкохол

Полицията в Сливен залови водач с 3,17 промила алкохол зад волана. Пак в Сливен шофьор избяга от местопроизшествие с велосипедист. Други двама са заловени да шофират след употреба на наркотици.  Водачът с 3,17 промила алкохол е заловен да управлява пиян от екип на група „Патрулно-постова дейност“ снощи около 22.30 часа на улица „Асеновско дефиле“ в..

публикувано на 17.06.24 в 13:52

Гледат мярката на украинец, обвинен в крупна кражба от жилище в Бургас

Искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ е внесена спрямо украински гражданин, обвинен в крупна кражба. Отнети са  сумите от 4000 лева, 4500 евро, златни накити, 4 мъжки часовници и колекционерско уиски. Кражбата е осъществена на 14.06.2024 година от жилище в Бургас.  Мъжът е обвинен и за това, че противозаконно държал..

публикувано на 17.06.24 в 13:36

Над 20 000 стоки "менте" задържаха на МП Лесово

Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха 20 417 текстилни изделия, чанти и маратонки с обозначения на световни марки при две отделни проверки на товарни автомобили, влизащи в страната от Турция. Товарните композиции са превозвали стоки от Турция за Сърбия през България. Товарната композиция е управлявана от сръбски гражданин...

публикувано на 17.06.24 в 10:45
Снимката е илюстративна, архив

Млад мъж е с опасност за живота след катастрофа на пътя Бургас-Варна

24-годишен мъж от Елхово е настанен в реанимация с опасност за живота след самостоятелна катастрофа.  Случаят е от съботния ден, около 21:50 часа на пътя Бургас - Поморие - Варна.  Мъжът, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, при навлизане в ляв завой, самостоятелно катастрофира, преобръщайки се в крайпътна нива...

публикувано на 17.06.24 в 08:39

Двама удавници по Южното Черноморие през уикенда

40-годишна жена от Сливен се е удавила на южния плаж в Китен, съобщават от полицията. Сигналът за тялото е подаден на 15 юни около 12:40 часа в Районно управление - Приморско. Жената е открита в неохраняемата зона на южния плаж на Китен /на около 100 м. от р. Караагач/. Тялото е откарано за аутопсия в държавната болница в Бургас. Тялото на..

публикувано на 17.06.24 в 08:15

Полицай пострада при преследване с кола, блъсна го нарушител

Полицията издирва 24-годишен криминално проявен софиянец, който е блъснал с автомобила си полицейски патрул. Около 02.30 ч. тази сутрин екип на Пето Районно управление - Бургас се е опитал да спре със звуков и светлинен сигнал лек автомобил, с бургаска регистрация, който се е движил в района до бл. 9 в бургаския к-с “Изгрев”. Водачът на автомобила не..

публикувано на 15.06.24 в 13:49

Гледат мярката на Живко Ковачев, обвинен в притежание на наркотици

Съдът потвърди мярката задържане под стража за Живко Ковачев, обвинен в притежание на високо рискови наркотични вещества с цел разпространение и участие в престъпно сдружение. Искането на адвоката му Димо Гочев за по-леката мярка домашен арест не беше уважено от съда. Според прокурора, има реална опасност лицето да се укрие. Трима са..

обновено на 14.06.24 в 15:47