Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

5,5 млн. лева са предвидени за ремонт и оборудване на общинските болници в София

Снимка: Столична община

5,5 млн. лева са предвидени за ремонт и оборудване с апаратура на общинските болници в София. В момента се провеждат обществените поръчки, за да започнат ремонтните дейности и да бъде доставено оборудване за общинските лечебни заведения. Заместник-кметът Дончо Барбалов заяви:

"Точно за лечебни заведения, за ДКЦ-та, за апаратура, някъде се изгражда асансьор, някъде се прави ремонт на отоплителната система, някъде се поставя нов мамограф или оборудване за операционни зали."

С близо един милион лева се извършва цялостен ремонт на сградата, която е банка за майчина кърма.

"Ново оборудване на този етап не влиза. Ще работим с директора и общинския съвет, за да видим какви са възможностите да осигурим и това."

В двора на банката за майчина кърма ще се създаде и център за детска храна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44