Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плувен маратон с кауза и благотворителен концерт тази събота в Бургас

5
В сдружението се подготвят за предстоящия благотворителен плувен маратон
Снимка: БНР - Бургас

30 души са се записали до момента да участва в благотворителния плувен маратон, който ще се проведе тази събота от остров Св. Анастасия до парк „Росенец“. Проявата се организира за трета поредна година от сдружение „Онкоболни и приятели“.

В нея се включват цели семейства, като имаме участници не само от Бургас, но и от Варна, Кърджали и др градове, каза Цонка Тодорова, председател на организацията:

„Предполагам, че до края на седмицата бройката ще се увеличи, имаме и други запитвания. За съжаление тази година няма да се включат англичаните, които организираше Джон Болджър. Негова беше идеята за организирането на благотворителното събитие преди 3 години. Той е възпрепятстван и най – вероятно няма да се включи. В плуването могат да се включат около 40 души, защото това се съобразява с броя на лодките, които ще придружават плувците за тяхна безопасност.“

Още може да чуете в звуковия файл:

Лице на тазгодишния маратон ще бъде отново актрисата  Йоана Буковска- Давидова, която ще даде старт на маратона на 14 юли, в 8:00 часа от „Морска гара“ Бургас. Участниците- плувци ще преплуват разстоянието от остров „Св.Анастасия“ до парк „Росенец“, плаж „Чукалята“, като финалистите ще бъдат официално наградени от актрисата.

„Разстоянието, което трябва да се преплува, не е малко, но когато човек е амбициран да помогне успява да го направи. Миналата година имаше дете на 8 години, което преплува маршрута“, съобщи Валентина Станкова от сдружението.

Повече може да чуете в звуковия файл:


След плувния маратон, по традиция в 19:00 часа ще се проведе благотворителен концерт на Магазия 1 - Морска гара Бургас. В него ще участват Захари Чернев, Преслава Минасян, Ангел Митрев, Явор Велчев, много детски групи и танцови формации.

По време на музикалната проява ще има и благотворителен щанд, на който ще се продават сувенири изработени от социалното предприятие на сдружението. Всички средства, които бъдат събрани ще се използват за социална рехабилитация на хора с онкологични заболявания.

Таксата за участие в маратона е 50 лева. Желанието за участие се декларира с попълване на регистрационна карта и заплащане на таксата по банкова сметка: BG30BUIN95611100572445 Алианц Банк България. Попълнените регистрационни карти се изпращат на имейл:  office@cpf-burgas.info




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Приключи третият етап от ремонта на пътя между Българово и АМ "Тракия"

Приключи изпълнението на третия етап от проекта за обновяване на път, който е основен транспортен достъп за жителите на Българово до близките населени места и общинския център Бургас, съобщават от Общината. По него преминава пътникопотокът от и за АМ “Тракия“. В началото на годината беше обновена по-голямата част от пътя. Остана участъкът в посока..

публикувано на 08.08.24 в 10:34

Режим на водата е въведен в четири села в Община Айтос

Режим на водата е въведен в айтоските села Карагеоргиево, Тополица, Раклиново и Зетьово. Населените места се захранват от местни водоизточници, които обаче пресъхват. Според Община Айтос, решението е в нови сондажи в селата. От ВиК – Бургас обаче са им обяснили, че не са предвидени средства за това в капиталовата програма на дружеството...

публикувано на 08.08.24 в 09:19

За втори път е внесено предложението за актуализация на бюджета на Поморие

За втори път е внесено за обсъждане предложение за актуализация на бюджета на Община Поморие за тази година. На последното си заседание, местният парламент не прие докладната записка.  Съветниците от опозицията гласуваха „против“, а други с „въздържал се“ предложението за актуализация на последната сесия на местния парламент. Сред аргументите им беше,..

публикувано на 07.08.24 в 17:12
архив

Поставят 200 контейнера за зелени отпадъци в Ямбол

С над 200  контейнера за зелени отпадъци ще разполага общината в Ямбол от началото на септември. След изграждането на компостираща система преди две години, в кварталите бяха поставени 108 контейнера. Със средства от отчисленията по Закона за управление на отпадъците сега  са закупени са още 100 контейнера.  Макар и трудно гражданите свикват с..

публикувано на 07.08.24 в 15:49

РИОСВ проверява на 4 места за неприятна миризма в Бургас

На 4 места са изпратени екипи на РИОСВ-Бургас след сигнали за неприятни миризми в града и извън него, но към момента източникът не е установен, съобщиха за БНР-Бургас от екоинспкецията. Проверки се правят на Пристанището, в "Лукойл Нефтохим", на пристанище „Росенец“ и на Летище Бургас. Според сигналите неприятна задушлива миризма се усеща..

публикувано на 07.08.24 в 15:03

Царевицата по плажа – „риск печели, риск губи“

От край време по българското Черноморие се наблюдават хора, които продават царевица по плажната ивица. Познати са и думите, които търговците употребяват: „Прясна, топла царевичка…“ Същото се отнася и за топлите гевречета, набучени на пръти. Хора обикалят по ивицата и предлагат своите продукти. Но знаем ли по какъв начин е приготвяна тази..

обновено на 07.08.24 в 13:17

В Бургас отбелязаха 145 години от създаването на ВМС

На церемония в Бургас тържествено бе отбелязана 145-ата годишнина от създаването на Военноморските сили на република България. Пред паметника на моряка в Морската градина днес се проведе военен ритуал по полагане на венци и цветя. А в събота и неделя на Морска гара Бургас ще могат да се разгледат кораби от състава на ВМС.  Военноморските..

публикувано на 07.08.24 в 12:56