Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мевлют Чавушоглу даде подробности за доставката на руските ракетни комплекси

Мевлют Чавушоглу
Снимка: БГНЕС

Първата доставка на руските ракетни комплекси С-400 за Турция ще се осъществи в края на 2019 г. Това заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу. Той направи коментара си пред журналисти в Брюксел, където участва в срещата на върха на НАТО. 

По думите му алиансът защитава само 30% от турското въздушно пространство и страната има спешна нужда от противовъздушните системи. Той посочи, че Турция също е чувствителна по въпроса дали руските ракети ще различават като врагове или приятели системите на НАТО, но увери, че Анкара е поставила съответните изисквания пред Москва.

Турският първи дипломат изтъкна, че съюзниците от НАТО не са удовлетворили турските нужди, заради това въоръжението ще бъде закупено от Русия, която е предложила най-добри условия. Външният министър посочи, че Турция е свободна и независима и може да взема самостоятелни решения. Въпреки това, тя не се отдалечава от НАТО, подчерта Чавушоглу. ​

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44