Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Несебър посреща Milan Academy Junior Camp през август

| обновено на 13.07.18 в 09:09

В разгара на лятото от 6 до 11 август  Несебър ще бъде домакин на най-атрактивното и чакано спортно събитие на своя територия - Milan Academy Junior Camp – Bulgaria. То ще се проведе в модерната база на ОФК „Несебър“ и ще предложи на децата, които ще участват в събитието, една незабравима седмица с изключителни изживявания. Подробности за инициативата бяха дадени по време на днешната пресконференция, в която взеха участие Николай Димитров – кмет на Община Несебър, Дончо Захариев – кмет на Община Трявна, Ивайло Рачев – официален представител на Milan Junior Camp  за България и Георги Маринов, президент на ОФК „Несебър“.

По повод домакинството на Несебър официалният представител на Milan Junior Camp  за България Ивайло Рачев заяви, че „това е най-големият международен детски футболен форум в България, а зад този проект се крие дългогодишен труд и партньорство, което имаме с италианския клуб.“  Той информира, чеинтересът към лагера в Несебър от чужбина е впечатляващ, а до момента желание за участие за заявили близо 140 деца от България, Великобритания, Италия, САЩ,  Украйна и други страни.

„Приятно съм изненадан от условията, които намерихме тук, в общината. Надявам се да направим грандиозен спектакъл за децата. Готвим наистина интересно събитие, защото базата предлага необходимите ни условия.“, допълни Ивайло Рачев и напомни, че остават още 20 дни до крайния срок за записване на официалният сайт на спортното събитие - http://www.milanacademyjuniorcamp.bg/bg/camp_nessebar/

Кметът на Несебър Николай Димитров изтъкна, че за града е чест да домакинства форума и изрази надежда освен футболни емоции децата, родителите и треньорите да останат с приятни спомени и впечатления от единственият български град на ЮНЕСКО, който те ще имат възможността да разгледат по време на лагера.

Повече за ОФК „Несебър“ и дейността му говори неговия президент Георги Маринов, който изтъкна, че „лицето на клуба е детско-юношеската школа и тя е наш приоритет.“. Той сподели, че за периода май-юни в базата на ОФК „Несебър“ са проведени пет турнира, като предстоят още през август и септември. „Ние се стараем да създадем необходимите условия, в които децата да изпитват удоволствие от играта, да се привържат към спорта и да отдават своята любов към тази магия. Всичко това е благодарение  на възможността да работим с един голям общественик и футболен деятел кмета Николай Димитров. Ще се радваме, ако след този турнир някои от децата поемат по пътя на големия футбол. Ние ще помагаме с всички сили това събитие да се превърне в истински детски празник“, заяви Георги Маринов.

В програмата на  Milan Academy Junior Camp в Несебър ще има по две тренировки на ден – сутрин и късно следобед, планирано е време за разглеждане на забележителности в областта и най-вече в Несебър, ще бъдат организирани приятелски мачове, дискотека за децата. Общо 8 треньори ще обгрижват малките спортисти - 7 ще работят по групи в различните възрасти, един ще е треньор на вратарите. От ОФК „Несебър“ ще има 4 треньори като асистенти, които ще помагат в тренировъчния процес заедно с италианските специалисти.

Чуйте повече от Ивайло Рачев - представител на Milan Junior Camp  за България:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

11 двойки от 8 държави на Световното първенство по шоу програми латино танци в Бургас

11 танцови двойки от 8 държави ще се борят за шампионската титла на Световното първенство по шоу програми латино танци, което започва в Бургас в събота.  На следващия ден ще се проведат и Международни турнири по спортни и латинотанци. Атрактивните надпревари са в спорна зала „Арена Бургас“.  Конкуренцията за световната титла по шоу..

публикувано на 29.08.24 в 12:18

Нефтохимик загуби с 0-3 от Черноморец

Нефтохимик загуби с 0-3 от Черноморец в дербито на Бургас в мач, който се игра на стадион „Лазур“ пред повече от 5000 зрители, съобщават от футболния клуб. Срещата беше регионален финал за Купата на България, като победителят продължава напред в основната схема на турнира.  В началото на мача Черноморец пое инициативата и опитваше постепенни атаки към..

публикувано на 29.08.24 в 08:13

Нефтохимик приема Черноморец на стадион "Лазур"

Днес от 18:00 часа на стадион “Лазур” в Бургас ще се играе футболният регионален финал за Купата на България, в който един срещу друг са двата бургаски тима -  Нефтохимик и Черноморец.  Нефтохимик се състезава с А областна група, а Черноморец в по-горното ниво - Югоизточна Трета лига. Съперничеството между отборите е най-голямото спортно дерби в града и..

обновено на 28.08.24 в 16:25

Бургас ще посрещне най-добрите млади ватерполисти в Европа

Бургас ще посрещне най-добрите млади ватерполисти в Европа на континенталния шампионат за юноши до 19 години, който ще се състои в басейн "Парк Арена" от 1 до 7 септември. Входът за зрители е свободен. В надпреварата ще се включат 16 отбора, сред които всички европейски сили във водната топка, начело с Унгария (мъжкият тим на страната е рекордьор по..

публикувано на 28.08.24 в 15:35

Матео Малучели спечели третия етап на Международната колоездачна обиколка (снимки и видео)

Матео Малучели бе отличен с първото място на третия етап Казанлък - Бургас на 71-вата Международна колоездачна обиколка на България.  Този етап беше дълъг  180.5км. До италианския състезател, н а подиума застанаха Лоренцо Каталдо , който взе сребърния медал, и Адам Карл , който остана с бронза.  Събитието се проведе снощи пред..

публикувано на 28.08.24 в 08:00

Утре Сливен посреща Международната колоездачна обиколка, движението ще бъде ограничено

За поредна година Сливен ще бъде етап от Международната колоездачна обиколка на България. Тази година състезателите ще бъдат посрещнати в града на 28 август, сряда. Очаква се утре колоната от участниците да премине през пътен възел „Петолъчката“ около 16 ч. Тя ще продължи към селата Мокрен, Градец, Ичера, ще премине през „Чуката“, връх Българка и ще..

публикувано на 27.08.24 в 12:14

Ограничават движението заради Международна колоездачна обиколка

Международната колоездачна обиколка на България ще премине през Бургас днес и утре. Това е нейното 71 –во издание. Финалът на третия етап от състезанието ще бъде поставен по традиция на площад „Атанас Сиреков“, пред сградата на Общината днес между 17.00 и 17.30 часа.  Движението по пътя Казанлък - Сливен ще бъде временно ограничено днес от..

обновено на 27.08.24 в 08:18