Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Схинас: Юнкер е имал сериозен здравословен проблем по време на вечерята на лидерите на НАТО

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Говорителят на Европейската комисия Маргаритис Схинас заяви, че председателят Жан-Клод Юнкер е имал сериозен здравословен проблем по време на вечерята на лидерите на НАТО:

"В сряда вечерта председателят имаше изключително силна криза, свързана със заболяването му – ишиас, а тя бе придружена от спазми. Самият той публично заяви, че ишиасът се отразява на неговите възможности да се движи, какъвто беше случаят тогава. Сега той взема лекарства и се чувства по добре".

На въпрос бил ли е Юнкер в нетрезво състояние, Схинас отговори:

"Повече от безвкусно е, че част от пресата изкара обидни заглавия, като експлоатира страданието на председателя Юнкер. Не мисля, че това е елегантно, нито честно".

Схинас уточни, че в неделя Юнкер пътува за Пекин за срещата на върха ЕС – Китай и не е предвидено да бъде придружаван от лекар.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44