Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Ден до пладне" - на 14 юли

" ..баба Дора...от няколко дена плаче, не може да спре... и утре ще плаче...може би за последно. Живее с 30-те си козички и още толкова ярета, всички си имат имена, Гергана, Тодорка.... това са децата ѝ...не спира да им говори, за тях живее, с тях става и с тях ляга...тази нощ за последно...утре ще бъдат евтанизирани...всичките около 60 нейни ЗДРАВИ деца, с които тя живее и с които се изхранва. От утре баба Дора ще е празна... Толкова болка, сълзи и мъка видях днес...най трудната ми снимка...баба Дора искаше да я снимам...плаках.."
Снимка: Даниел Стефанов/Фейсбук

Слънцето най-накрая реши да ни напомни, че е лято и времето да спре да гони туристите. Белким нашенецът успее да измъкне нещо от петте дни почивка през лятото. То вече дойде, с типичните летни проблеми – липса на спасители, липса на персонал, липса на бизнес – нюх. Е, и рекламата за Гърция определено изиграва своята роля.

Докато едни се пекат по плажовете, други се опитват да си спасят поминъка, след като продължава евтаназията на животни, този път – в община Болярово. А ЕК реши да види какво става, та ще идва у нас и то не заради кравата Пенка.

А самият ЕС е или болен, или пиян, ако се съди от поведението на председателя на комисията Юнкер. Цял свят гледа как се клатушка на среща на високо равнище, а май малцина са тези, които повярваха на официалната версия за ишиас.

Това е обзорното седмично предаване „Ден до пладне“, ето и акцентите:

-  Близо 2 000 животни се евтаназират в няколко села на община Болярово заради чума по дребните преживни животни. Как приемат хората унищожаването на поминъка им?

-  Бургазлии отидоха да протестират срещу това – ще включим участници от мястото

-  Държавата прави опити  да стимулира раждаемостта и да се справи с демографската криза. Увеличаването на доходите е единственият изход от нея, твърдят  родителите.

-  Пореден инцидент поставя въпроса как си вършат работата институциите и как се прехвърля топката за това кой носи отговорност. Оказва се, че никой не следи водните атракциони

-  Риболовният сезон тази година не е толкова добър в сравнение с преходната, отчитат рибарите. Причината е по-малкият улов на сафрид. Търговците посочват, че по българските пазари отново преобладава вносната риба.

-  Инициативен комитет поиска да бъдат забранени нудистите и жените по монокини на плажа в Бургас. Какви са мотивите им, какво предлагат общински съветници, какво мислят бургазлии? И още – вредят ли голите хора на възпитанието на децата – мнението на сексолога Румен Бостанджиев

-  Ансамбъл „Българе“ подготвя зрелищния  спектакъл "Как ще ни стигнат американците". Премиерата му за страната ще бъде  в  Летния театър на Бургас на 19 юли. 

-  Хърватия - световен шампион за 2018-та година по футбол и очакван резултат от финалната среща с Франция - от 1:0 до 3:2. Още за прогнозите на феновете – в предаването

-  Телефонът за връзка с нас е 82 59 95, с код 056. Можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 12 ч.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

На Никулден корабни сирени ще огласят Бургас

Песента на корабните сирени ще огласи Бургас навръх Никулден, точно в 13.00 часа. Събитието за първи път присъства в програмата за празника на града, която тази година ще се проведе онлайн заради пандемията. Малки и големи плавателни съдове на институции и корабни компании ще вземат участие в зрелищната атракция, която ще бъде излъчвана онлайн през..

публикувано на 02.12.20 в 16:24

Стоматолози дариха два кислородни концентратора на УМБАЛ - Бургас

Група бургаски стоматолози направиха дарение на УМБАЛ – Бургас. Те са закупили 2 кислородни концентратора и са ги предоставили на лечебното заведение.Дарението е направено от 10 души сред които освен стоматолози има счетоводител, зъботехник и служители от пристанищната пилотска служба. Двата апарата генерират кислород и са много..

публикувано на 02.12.20 в 15:36
Костадин Ангелов

"Булевард Демокрация" - на 2 декември

Понякога си мисля, че живеем в един филм. От тия, дето пращат разни хора някъде и правят експеримент с тях – дали ще оцелеят, как и колко време. В нашия филм сценарият май го е писал Самуил Петканов от НЕ!Новините. Защото той изглежда абсурден. Днес това ми убеждение се засили, след като днес, девет месеца след като вирусът навлезе и у нас,..

публикувано на 02.12.20 в 15:02

Опашка от безработни пред Бюрото по труда в Бургас

Десетки бургазлии извиха опашка пред Бюрото по труда в морския град. Част от тях са безработни, други кандидатстват за помощ по схемата „Запази ме“.   На метър един от друг, над 40 бургазлии, извиха опашка пред бюрото по труда малко преди обяд. По-голямата част от тях чакаха за регистрация като безработни. Други идват от затворени..

публикувано на 02.12.20 в 14:34
Снимката е илюстративна.

Заради кризата намаляват курсове на автобусите в региона

Значително е намалял пътникопотокът в страната заради епидемичната обстановка. Поради тази причина превозвачите редуцират много от курсовете на автобусите си. От бранша посочват, че мерките за подпомагане на бизнеса нямат особено голям ефект към момента. Някои от превозвачите смятат, че може да се наложи да прекратят дейност през новата..

публикувано на 02.12.20 в 13:49

Общински съветници предлагат държавни и общински имоти да са без наем

Общински съветници от ВМРО – Бургас предлагат удължаването на срока за освобождаване от наем на наемателите на държавни и общински имоти. Те са предприели  инициатива за законодателни промени към народните представители от партията.  Към този момент, нормата дава право на  министрите, областните управители и ръководителите на други ведомства, да..

публикувано на 02.12.20 в 12:41

До края на декември земеделците избират как да облагат доходите си за 5 години напред

Физическите лица, регистрирани като земеделски стопани, имат право да избират реда за облагането на доходите от дейността им през 2021 година, напомнят от териториалната дирекция на НАП Бургас. За Бургаска област от тази възможност могат да се възползват над 4 000 земеделски стопани. Правото на избор се упражнява с подаване на декларация..

публикувано на 02.12.20 в 12:05