Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 17 юли

Снимка: АМ

Пет тона нелегална пиячка конфискували митниците във Варна. И в тази държава искаха да ограничат казаните за ракия. Не, че нещо, ама съм пил и от двата извора. Доверявам се повече на вторите. В “Слънчев бряг“, в един китен хотел, ми сипваха нещо, което се водеше водка, от съмнителна бутилка. Ей богу, оживях. Но оживях, защото не пих. Само не знам сега какво ще сервираме на английските пенсионери и тийнейджъри, дошли тук с рекламата за евтин алкохол. Защото е евтин, ама колко е алкохол… Като си спомня, че преди години бяха разбили един свинарник, дето правеха леда за него…

С това високоградусово отклонение започваме днешната ни среща на ефирен адрес „Булевард Демокрация“ на БНР – Бургас. До 15 ч. – с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В рубриката „Пoдводни камъни“: защо някои от хотелиерите са против Закона за туризма – мнението на Диана Колчева от „Клуба на хотелиера“ в Несебър

-  И още – как повлия Световното първенство на туризма – интервю с кмета на Несебър Николай Димитров

-  Няма опасения за качеството на питейната вода в село Шарково, категоричен е градоначалникът на Болярово Христо Христов. Проблем излиза с фермерите с избити стопанства и с пасищата, които са наели

-  И друг акцент по темата – пристеснения в Малко Търново, заради опасността от чума по животните, изказа градоначалникът Илиян Янчев

-  Друг анималистичен акцент от Сливенско – глиган нападна туристка. Как се стигна до инцидента и какви са последствията – репортаж по темата

-  Телефонът за връзка с нас е 82 59 95, с код 056. Можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 15 ч.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметът Иван Жабов: Ще съдействаме на жителите за саниране на къщите

Община Средец смята ударно да се включи в програмата за енергийна ефективност на еднофамилни сгради. За целта администрацията започва кампания, целяща за популяризира мярката сред местното население. Санирането на къщите ще донесе 60% спестяване на електроенергията и намаляване разходите за отопление, ще подобри и фасадите..

публикувано на 04.12.20 в 18:48

Манолова: Обществото да контролира преодоляването на водната криза (обновена)

Гражданското общество да контролира как се харчат парите за ремонтни дейности на язовирите „Порой“ и „Ахелой“. За това призова в Бургас лидерът на платформата „Изправи се.бг“ Мая Манолова. Според нея са възможни злоупотреби с тези средства, които са близо 70 милиона лева. „ Съвсем нагло беше обявено даже бедствено положение, за да може да..

обновено на 04.12.20 в 15:00

"Булевард Демокрация" на 4-ти декември

Темите на "Булевард Демокрация" на 4- ти декември: Правителството прие Националния план за ваксиниране срещу Covid-19. Страната ще бъде разделена на 6 региона. Бургас е един от тях. Какво предстои ще чуем от Свобода Атанасова. Има ли водната криза в  Бургас  и какви са възможностите за решаването й - позиции на Тома Белев и Мая Манолова, ще ни ги..

публикувано на 04.12.20 в 14:51

На онлайн церемония връчват литературните награди в Бургас

Днес от 17.00 часа онлайн ще бъдат обявени тазгодишните носители на литературните награди на Община Бургас. Те се присъждат в следните категории: Статуетка "Златен пегас" - за цялостно творчество, постижения в областта на литературата и културата, която връчва се на всеки две години; Плакет "Пегас" - за поезия, проза и литературна критика; Плакет..

публикувано на 04.12.20 в 10:58

Започва дезинфекция в Созопол

С помощта на Пожарна служба Созопол започва дезинфекция в Стария град, съобщават от ведомството. Планирано е поетапно извършване на дезинфекция в Новия град и селищната система в общината.

публикувано на 04.12.20 в 10:12

Никулден 2020 в Бургас: По-скромен, онлайн и с благородна кауза

За първи път бургазлии ще отбележат празника на града - Никулден не по традиционния начин по улиците и на площада, а онлайн. Бургас ще празнува, като бъдат извършени традиционните ритуали и събития, но при спазване на противоепидемичните мерки, като целта е да няма струпване на хора. Спестените средства от липсата на масови прояви и..

обновено на 04.12.20 в 10:06
Снимката е илюстративна.

Контролирани взривове ще се извършват на кариерата в Българово днес

Взривни дейности ще се извършват днес от 11.00 ч. до 17.00 ч. на кариерата в Българово. В този период от време е опасно и забранено приближаването на хора и животни на разстояние не по-малко от 1 километър около границите на кариерата. 

публикувано на 04.12.20 в 08:16