Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Израелският парламент отне правото на премиера да обявява война

Автор:
Израелският премиер Бенямин Нетаняху
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелският парламент отмени внесената през април поправка в закона за правителството, която позволява на премира и министъра на отбраната при извънредни обстоятелства да обявяват война без съгласието на военно-политическия кабинет и парламента, предаде ТАСС.

Според съобщението на пресцентъра на Кнесета решението е било подкрепено със 77 гласа при 16 "против" в 120-местното законодателно събрание. 

Занапред обявяването на война или започването на мащабна военна операция ще става само по решение на военно-политическия кабинет, в който влизат ключови министри.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44