Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп кани Путин да посети САЩ

Срещата между двамата президенти е възможна след 13 юли
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп кани руския си колега Владимир Путин във Вашингтон. Тръмп е поискал от съветника си по националната сигурност Джон Болтън да изпрати поканата.

Президентът Тръмп очаква Путин във Вашингтон за среща наесен, съобщи говорителят на Белия дом Сара Сандърс в Туитър.

Само преди ден той заяви в интервю, че държи руския президент лично отговорен за опитите на Кремъл да се намеси в президентските избори през 2016 г., а часове по-късно Сандърс обяви, че разговорите за среща между двамата президенти са започнали.

В съобщение в Туитър самият президент Тръмп написа: "Очаквам с нетърпение втората ни среща с Путин”. След това публикува изказване на Хилъри Клинтън, в което опонентката му казва “Много бихме искали да видим Русия силна. Защото една стабилна и просперираща Русия ще е от полза за целия свят”. А коментарът на Тръмп гласи: "Ще се научат ли някога демократите и фалшивите новини? Класика".

Директорът на националното разузнаване Дан Коутс коментира, че все още не знае какво са обсъдили Тръмп и Путин в понеделник и че не е запознат с новината, че се планира втора среща във Вашингтон тази есен.

Междувременно вицепрезидентът на "Microsoft" Том Бърт заяви, че компанията вече е работила с американското правителство, за да предотврати руски хакерски опити спрямо трима кандидат-президенти досега.

По думите на Бърт, хакерите са използвали тактики за фишинг подобни на тези от 2016 г., с които са проникнали в сървърите на Демократическата партия. Според него активността на руските хакери в момента е доста по-слаба, отколкото е била по времето на последната президентска надпревара.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44