Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безпрецедентни горски пожари в Швеция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Швеция бушуват безпрецедентни горски пожари - горят стотици хектари площи. Най-засегнати са централните и западните части на Швеция, регистрирани са над 50 мащабни огнища. Няма данни за пострадали хора, но са предприети евакуации. 

Стихията се разраства отвъд Северния полярен кръг и шведското правителство се обърна за помощ към военните, доброволци и Европейския съюз.

От Европейския център за координиран отговор при кризи незабавно са осигурили 5 самолета от Италия и Франция, 6 хеликоптера за борба с пожарите от Германия и Литва, превозни средства и пожарникари от Полша и Дания.

Европейският център е в денонощен контакт с шведските власти за всякаква помощ, съобщават от Европейската комисия. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44