Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заложническа криза в супермаркет в Лос Анджелис завърши с една жертва

| обновено на 22.07.18 в 08:47
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заложническа криза в супермаркет в Лос Анджелис завърши с една жертва. Похитителят е заловен от полицията, а заложниците са освободени.

Полицията задържа въоръжения мъж, който се барикадира в супермаркет в Лос Анжелис, като държа десетки хора за заложници в продължение на часове. Една жена е застреляна по време на заложническата криза, а останалите клиенти и служители на магазина са държани повече от три часа преди похитителят да се предаде.

След като нападателят е нахлул в магазина, някои от присъстващите са се опитали да избягат, скачайки през прозорците, разказват очевидци. Преди това мъжът е прострелял баба си и приятелката си при семеен спор. След това е избягал с колата на възрастната жена, но бил засечен от полицията. Започнала престрелка, последвана от преследване, завършили с катастрофа пред супермаркета в Силвър лейк, където мъжът е успял да се барикадира.

Изплашени клиенти и служители са опитали да се прикрият от дъжда от куршуми, които са разбили стъклените врати на магазина. Не е ясно дали жертвата е била застреляна от въоръженото лице или от полицията.

Десетки полицаи, пожарникари и линейки се отзоваха на мястото на инцидента в готовност за множество жертви, но за щастие случаят приключи с освобождаването на останалите близо 50 заложници.

Похитителят е на около 28 години и веднага е задържан. По данни на полицията той е бил ранен в лявата ръка. Други шестима души на възраст между 12 и 81 години са отведени в болницата с леки наранявания. Нито един обаче не е бил с огнестрелна рана.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44