Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

43 ареста в Истанбул на заподозрени за връзки с „Ислямска държава“

Снимка: ЕПА/БГНЕС

При нова операция на турските сили за сигурност в Истанбул са били задържани 43-ма души по подозрения за връзки с организацията „Ислямска държава“. Срещу тях са предприети следствени действия.

Силите за сигурност са извършили едновременни операции на 15 адреса в 11 различни квартала на Истанбул на 20 юли, но за провеждането на операцията беше съобщено в понеделник. Задържаните са чужденци.

Миналата седмица властите в Турция съобщиха, че са арестували в страната съпругата на високопоставения член на групировката „Ислямска държава“ Тархан Батирашвили. Той е по-известен с бойния си псевдоним Абу Омар ал-Шишани (Чеченецът) и беше убит преди около 2 години в Сирия.

Съпругата му и други четирима души са били арестувани на 4 този месец при антитерористична операция в града край Босфора. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44