Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български ученици ще участват в Европейската младежка олимпиада по информатика

Четирима състезатели от Младежкия национален отбор по информатика на България ще участват в Европейската младежка олимпиада по информатика. Тя ще се проведе в руския град Иннополис от днес до 1 август.


Ученикът в 8 клас на Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски“ Константин Каменов е един от участниците в олимпиадата по информатика.   

В състава на българската делегация, която ще участва в Европейската младежка олимпиада по информатика ще бъде проф. д-р Каталина Григорова, ръководител на отбора и преподавател в Русенския университет "Ангел Кънчев".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44