Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две важни събития за опозицията в Турция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Днес предстоят две важни събития за опозицията в Турция. Ръководството на Добрата партия ще проведе свое заседание, а следобед изтича срокът, в който вътрешната опозиция в Народнорепубликанската партия може да събира подписи за провеждането на извънреден партиен конгрес.

В 15 часа ще започне заседанието на ръководството на Добрата партия, което ще бъде председателствано от лидера ѝ Мерал Акшенер. В края на миналата седмица тя заяви, че свиква извънреден партиен конгрес, който ще се проведе на 12 август, на който тя няма да е кандидат. В резултат на решението ѝ нейни привърженици застанаха за постоянно пред дома ѝ в Истанбул, за да я убедят да продължи да ръководи формацията.
В 17 часа пък изтича 15-дневният срок за събиране на подписи на делегати за провеждане на извънреден конгрес на Народнорепубликанската партия. Нужни са подписите на половината от 1230-те делегати, т.е. 635. За момента информациите от привържениците на бившия кандидат за президент Мухарем Индже и от партийния апарат за броя на събраните подписи се различават. В петък почти цялата парламентарна група заяви, че е необходимо партията да се съсредоточи върху предстоящите през март местни избори, а не да провежда извънреден конгрес. Същата позиция по-рано изразиха и влиятелни ръководители на партийни организации.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44