Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп е готов да разговаря с иранските лидери без предварителни условия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че е готов да говори с Иран без предварителни условия за обсъждане на начините за подобряване на връзките. Преди два месеца той изтегли САЩ от ядреното споразумение с Техеран, което беше подписано по време на мандата на предшественика му Барак Обама.

След като изтегли Съединените щати от ядрената сделка с Иран, той заяви: "Ако искат да се срещнат, ще се срещнем“.

Днес по време на пресконференция в Белия дом запитан дали е готов да се срещне с иранския президент Хасан Рохани, Тръмп отговори:

"Ще се срещна с когото и да било. Вярвам в срещите, особено в случаите, когато залогът е война".

По-рано президентът похвали все по-твърдия подход на Италия към имиграцията в началото на срещата му с италианския премиер Джузепе Конте в Белия дом. Конте встъпи в длъжност миналия месец, обещавайки да внесе радикална промяна в Италия, включително ограничения срещу имиграцията.

"Одобрявам това, което правите по отношение на миграцията, нелегалната имиграция и дори законната такава", каза Тръмп на Конте в Овалния кабинет. По думите му, италианският премиер е заел много твърда позиция за опазване на границата - позиция, на която са малко държави в Европа.

"Съгласен съм с президента. Освен това ще организирам конференция за Либия", каза Конте пред репортери в Белия дом.

Новото италианско правителство се стреми да ограничи броя на мигрантите, които пуска в страната, и затвори пристанищата си за хуманитарни спасителни кораби, заявявайки, че носи несправедлива тежест в рамките на Европейския съюз за справяне с търсещите убежище на Стария континент.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44