Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва процесът срещу първия обвиняем в разследването за руска намеса в изборите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бивш съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп застава във вторник пред съда. Пол Манафорт е първият обвиняем в разследването за руска намеса в кандидат-президентската кампания през 2016 г.

Пол Манафорт ще е първият бивш съветник на президента, обвинен в банкови и данъчни измами от федералните следователи. Процесът цели да разнищи и евентуалната руска намеса в президентските избори през 2016 г.

Независимо, че делото е фокусирано върху финансови престъпления, то носи и много политически окраски. Манафорт е човекът, който отговаряше за кампанията на Тръмп в продължение на три месеца и за когото се знае, че е присъствал на среща с руски агенти, които са му предложили информация за опонента на Тръмп - Хилъри Клинтън. 

Този процес се очаква да бъде кулминацията на 14-месечното разследване на специалния прокурор Робърт Мълър. Президентът обвини вчера Мълър в "конфликт на интереси", заради които той не бива да води разследването. В Туитър Тръмп коментира, че през годините е имал "много лоши служебни отношения" с Мълър и нарече цялото разследване “лов на вещици”, насочен към прекратяване на президентството му.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44