Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама души загинаха, а 70 са ранени при експлозия край летището в Болоня

| обновено на 06.08.18 в 17:56
Eксплозия след пътен инцидент на магистрала в покрайнините на Болоня
Снимка: Ройтерс

Две жертви, 70 ранени, 14 от които в тежко състояние, след експлозия на цистерна край Болоня. Причината за взрива все още не е изяснена. Цистерната е превозвала взривоопасно вещество.

Предполага се, че експлозията е резултат от сблъсък с други превозни средства. Инцидентът е станал край  предградието на Болоня Борго Панигале. В резултат на мощния взрив са експлодирали автомобилите на представителни магазини за продажба на коли. Част от мост в този участък на магистралата е паднала. Все още не може да се каже точният брой на потърпевшите, едни от които с обгаряния, други ранени от разлетели се предмети. Ударната вълна от експлозията е изпочупила прозорците на жилища и магазини, а хората са евакуирани. 

Поради горещото време и високата температура в резултат на пламъците обхванали зоната, която е на около 3 км от летището на Болоня, погасяването на пожарите се извършва от хеликоптер.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44