Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До месец ще се нормализира електрозахранването в Горица

3
Снимка: БНР Бургас

Планиран ремонт по електропровода, захранващ село Горица, община Поморие е причината за честото спиране на тока. Това обясниха от Електроразпределение Юг. Ремонтните дейности трябва да приключат до септември.

Спирането на тока в населеното място не се дължи на чести аварии, а на планирана подмяна на захранващия електропровод, с това уточнение обясни ситуация в Горица Крум Косев от "Електроразпределение Юг":

"Монтират се нови стълбове, нови изолатори и ремонтът е наложителен. Целта е да се подобри състоянието на този електропровод. Съзнаваме, че плановото изключване създава неудобство за клиентите, като все пак искаме да посочим, че това е единственият възможен технически начин за работа по съоръженията, за подмяната им, като основно целим да намалим аварийността.
Ние извършваме този ремонт сега през лятото, за да предотвратим бъдеща сериозна аварийност. Опитахме се да информираме и предупредим хората в селото. Поставили сме информационни бележки в кметството, до различни търговски обекти и фирми, за да знаят с какво времетраене и кога ще бъде плановото прекъсване.
Стремим се техническите дейности да бъдат извършени по-кратко от предварително обявените срокове. Вече са предприети мерки ремонтът да приключи в по-кратки срокове. Постепенно напредваме с техническите дейности. Извършват се поетапно. Очакваме в най-близко време да сме готови. Всичко зависи от тяхното извършване, като определени дейности трябва да приключат през август и можем да финализираме всичко до края на месеца, но с условието това да става в определени дни, а не всеки ден да имаме дейности по електропровода. Кога точно ще завърши ремонтът ще стане ясно след втората половина на август, когато имаме по-конкретна картина по техническото изпълнение на дейностите. Наша цел е да приключи максимално бързо",
посочи още Крум Косев. 

Дотогава изключванията от мрежата ще продължат да се правят поетапно, което означава, че спирането на тока ще засяга  различни клиенти на дружеството, в различно време, а не на едни и същи, добави Крум Косев. 

Чуйте звуковия файл:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Отложиха гласуването по докладната записка с искането на Фондация "Лили Иванова"

Общинският съвет в Бургас отложи гласуването по докладната записка, свързана с искането на Фондация „Лили Иванова“ за предоставянето на общински имот в Морската градина и превръщането му в културен център. Става въпрос за сградата на бивше заведение, което фондацията иска да стопанисва за срок от 10 години. То се намира до Летния театър с площ..

публикувано на 23.04.24 в 13:08

Общият устройствен план на Царево ще е готов до юни

До месец юни трябва да е готов проектът на Общия устройствен план на Царево. Тенденциите са, че на юг в общината не се предвижда никакво развитие, освен за изключително важни инфраструктурни обекти, като пречиствателни станции и гробища, коментира кметът Марин Киров.  "През изминалата седмица имахме работна среща в Община Царево с екипа..

публикувано на 23.04.24 в 11:04

Зелената зона за паркиране в Бургас става целогодишна

Общинският съвет в Бургас прие предложението зелената зона за платено паркиране да стане целогодишна, със зимно и лятно работно време. Докладната записка беше гласувана след кратък дебат. Идеята е продиктувана от живеещите в к-с „Лазур“. Лятното работно време се запазва, както е до момента, а зимното ще започва след края на септември и ще функционира..

публикувано на 23.04.24 в 11:00

Общинският съвет в Бургас гласува днес нова стратегия за платеното паркиране в Бургас

Предложение зелената зона за платено паркиране в Бургас да стане целогодишна, със зимно и лятно работно време, е част от дневния ред на местния парламент днес. Общински съветници предлагат и въвеждането на по-строги правила за електрическите тротинетки. Сред другите докладни записки е и предложението за преобразуване на училището в кв. „Рудник“ от..

обновено на 23.04.24 в 08:16
Снимката е илюстративна

Затварят ул. "Иван Хаджипетров" в Бургас за изграждане на канализация

В Бургас от 9 часа днес се затваря за движение на МПС ул. „Иван Хаджипетров“ от кръстовището с ул. „Атанас Буров“ до кръстовището с ул. „Евлоги и Христо Георгиеви“.  Причината е изграждането на канализационна мрежа на улиците „Атанас Буров“ и „Иван Хаджипетров“, информират от общината.

публикувано на 23.04.24 в 07:53

В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

Светият синод листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит. Сред шестимата номинирани не са включени епископ Йеротей и епископ Михаил, които бяха избрани през февруари, но впоследствие изборът е касиран, заради внесени две жалби за сговор между избирателите.  Впоследствие на тези действия на Светия синод, се..

публикувано на 22.04.24 в 18:07

Немски град дари противопожарен автомобил на Царево

В немския град Барлебен, тържествено бяха предадени ключовете и документите за противопожарния автомобил, който местната общност дари на Община Царево. Автомобилът бе предаден от кметът на Барлебен г-н Франк Нейс на заместник-кмета Денис Диханов, който пристигна в града заедно с представители на противопожарната служба в Царево за участие в 9-тата..

публикувано на 22.04.24 в 16:41