Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Салвини ще се обърне към България и Румъния заради притока на незаконни сезонни работници

Матео Салвини
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианският вътрешен министър Матео Салвини обяви, че се обърне към българските и румънските власти заради притока на незаконни сезонни работници от тези две страни. Коментарът му бе по повод вчерашната катастрофа на български бус в Италия, при която загинаха 12 души.

Салвини заедно с премиера Джузепе Конте разговаряха в град Фоджа с представители на силите на реда и синдикатите, както и с мигранти, които работят в земеделието.

"Зад тези смъртни случаи има трудова експлоатация", подчерта премиерът, а вътрешният министър добави, че това се дължи на нелоялна конкуренция на външна продукция, задушаваща селскостопанските италиански производители. 


Матео Салвини каза, че са конфискувани микробуси с българска регистрация без застраховка, освен, че се отчита, че "от България и Румъния има приток на съвременни роби", тъй като те са страни-членки на ЕС. Салвини обяви и че ще се обърне към съответните си колеги за съдействие по въпроса.

Прокуратурата разследва причините за катастрофата с микробуса с българска регистрация, така както и незаконно наемане на селскостопански работници изобщо.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44