Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лятното ни турне "На море с БНР Бургас" днес продължава в Поморие

Снимка: Google Earth

Днес е поредната спирка от лятното турне на БНР Бургас.  Очаквайте ни в Поморие този следобед. 
"На 20 км от Бургас сияеше едно градче пред нас. Едно градче със себе си заето, Поморие се казваше градчето", изпяха преди години Стефка Берова и Йордан Марчинков. Знаете ли, че Поморие не е на 20 км от Бургас Заради разрастването и на двата морски града, това разстояние е вече доста по-малко. Не това провлича туристите в морския град, признат от години като център на балнеолечението и спокойната лятна ваканция. Какво още връща хората в Поморие, проверихме на място:

"Харесва ни слънчето, морето, плажовете и има прекрасни условия. От София съм и идваме тук за по 2-3 седмици в годината. Това, което трябва да се промени са улиците, да бъдат малко по-равни, защото наподобяват на софийските. Има достатъчно културни събития, които да посещаваме, като театър, изложби, фестивали. И за спорт има условия, стига човек да има желание."
"Аз съм от Украйна. Тук е много красиво"
"От София сме, идваме традиционно тук. Плажовете са много хубави, има черен пясък, кални бани, малко по-пренаселено е, по-скоро е курорт за семейства."
И докато летният сезон е в разгара си за туристите, то търговците не са доволни от сезона:

"Градът е пълен с туристи, но не пазаруват. Има повече българи, което е много приятно."
"Туристите си купуват най-много магнитчета, за спомен от града"

Лятното турне на БНР Бургас продължава днес от Поморие.  Очаквайте изнесеното ни студио от 16:00 до 18:00 ч., на пешеходната зона в центъра на морския град, до паметника на Васил Левски. 

Чуйте повече в репортажа на Елена Димитрова:

 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В събота започва Burgas Open Fest

На 8 юни (събота) от 18:00 часа, дворът на НХК ще бъде домакин на тазгодишното издание на Отворен фестивал Бургас (Burgas Open Fest). Събитието е насочено към любителите на музикалното и визуално изкуство и обещава разнообразна и вълнуваща програма, съобщи Община Бургас.  На входа посетителите ще имат възможността да разгледат фотоизложба и базар за..

публикувано на 03.06.24 в 11:11

Антоанета Добрева - Нети гостува с моноспектакъла си "Глас" в Бургас

Антоанета Добрева - Нети влиза в ролята на дубльорката на Мария Калас в първия си моноспектакъл "Глас" от Елена Алексиева. Премиерата беше в началото на месец март в Театър "Българска армия". Режисьор на спектакъла е Ивайло Христов, а музиката – на Добрин Векилов-Дони. "Глас" е първият моноспектакъл, изигран от жена в историята на Театъра на..

публикувано на 03.06.24 в 10:50

Нестинарски игри в село Българи отбелязват Деня на св. св. Константин и Елена

С нестинарски игри село Българи ще отбележи Д еня на св. св. Константин и Елена по стар стил днес и утре, съобщи кметът на Царево Марин Киров. От общината са организирали много богата фолклорна програма, чийто акцент ще е автентичната странджанска музика.  "На сцената ще излязат прочутите певци Манол Михайлов, Костадин Михайлов, Златка..

публикувано на 03.06.24 в 10:36

Балетният спектакъл "Сънят на Пилат" гостува на бургаска сцена

Балетният спектакъл "Сънят на Пилат" гостува днес на сцената на Бургаската опера. Държавна опера-Стара Загора ще представи танцовата мистерия по музика на Стефан Димитров и хореографията на Василий Медведев. Балетната трупа е под ръководството на примабалерината, хореограф и педагог Силвия Томова. В спектакъла участват още хорът и оркестърът на..

публикувано на 03.06.24 в 09:30

Изложбата "Пробуждане между редовете", родена от истории за женската сила, гостува в Бургас

Със силно послание и многообразие от художествени стилове изложбата “Пробуждане между редовете” ще срещне жителите и гостите на Бургас с въздействащото изкуство на 23-ма български артисти, вдъхновени от женската сила. Tе разгръщат  своя визуален прочит на 30 истории, написани от общността на Жените Survivors.   Експозицията се реализира с..

публикувано на 03.06.24 в 09:10

Над 500 участници събра „Върбова свирка свири” в Болярово

Четиридесет първи награди, единадесет втори и петнадесет трети награди. Това е решението на журито с председател Калинка Згурова и членове проф. Николай Ников, певеца Манол Михайлов и хореографите Румен Тодоров и Петър Димитров от 24-тия Национален детски фолклорен събор „Върбова свирка свири” в Болярово. И не защото участниците се представиха предимно..

публикувано на 02.06.24 в 16:48

Американският писател Доминик Карильо гостува в Бургас

Американският писател Доминик Карильо  ще представи романа си „Acts of resistance” /”Актoве на съпротива”/ пред участници в Международния младежки литературен фестивал „Приятелството - смисъл и спасение”, организиран от Центъра за еврейско-българско сътрудничество „Алеф”. „Acts of resistance” е посветен на спасяването на българските евреи от..

обновено на 02.06.24 в 09:28