Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Властелините на Родопите“ с гостуваща изложба в Бургас

Изложбата „Властелините на Родопите“ идва в Бургас. В продължение на една седмица, от 11 до 19 август жителите и гостите на града ще имат възможността да се потопят в съкровищницата на биоразнообразието в Източните Родопи. Посетителите ще могат да видят величествената красота и природа на Източните Родопи в пространството около Летния театър в Морската градина.

Фокусът на изложбата „Властелините на Родопите“ ще бъде поставен върху белоглавите и черните лешояди, известни още като властелините на родопското небе. Посетителите ще могат да видят още снимки на спиращи дъха пейзажи, прекрасни бозайници, редки птици и влечуги, красиви цветя и да научат повече за завърналите се през последни години зубри и тарпани. Външната галерия включва общо 32 фотографии от девствената природа на източния дал на Родопите, едно от последните запазени подобни кътчета в Европа.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бриз от цветове в бургаската галерия "Богориди" представя Танер Мерт

За първи път в Бургас свои картини представя в бургаската галерия „Богориди“ художникът Танер Мерт. Авторът е използвал оригинална техника, със специфичен и силно изразен релеф, подобна на поантилизъм, вдъхновена от Анди Уорхол. Танер Мерт е роден в Балчик,  живял е в Истанбул, а сега твори в Самоков. Художникът има участие в повече от 25..

публикувано на 16.08.24 в 13:35

Концерт на Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" на остров Света Анастасия тази вечер

Концертът на „Обичайните заподозрени“ и Стефан Вълдобрев е тази вечер от 21:00- часа, а мястото е остров „Света Анастасия“. То е и част от богатата програма за празника на туристическия обект, съобщи Общината.  Островът празнува с хоро, плувен маратон и концерти В разгара на лятото ви очаква страхотен концерт, с една от най-обичаните български..

публикувано на 16.08.24 в 12:26

"Аида" на сцената в Бегликташ

Една от най-впечатляващите постановки на Държавна опера – Бургас – „Аида“ от Джузепе Верди, в режисьорската версия на доц. д-р Александър Текелиев, ще представи популярната опера на 17 август - утре, от 20:30 часа на мистичната сцена на тракийския мегалитен комплекс Бегликташ. Спектакълът ще бъде под майсторската палка на проф. д-р Григор Паликаров...

публикувано на 16.08.24 в 11:52

Емблематични изпълнители във фестивала „Джаз в Бургас“ на Флората

Втората част на фестивала „Джаз в Бургас“ ще се проведе днес и утре, 16 и 17 август в експоцентър "Флора". Музикалното събитие си създаде редовна публика от ценители през годините. Меломаните и този път ще се насладят на стилен джаз, изпълнен от виртуози от страната и чужбина, съобщи управителят на Центъра Мирослава Аргирова:..

публикувано на 16.08.24 в 10:00

В Дома на писателя канят на приятелска среща с българи, работещи и живеещи във Виена

Приятелска среща в Дома на писателя ще се проведе днес следобед. Гостуват българи, които живеят във Виена. Те са част от културно – просветната организация „Св. св. Кирил и Методий“ в австрийската столица. Домакин на събитието ще са бургаските писатели, а организатор на срещата е Невена Проданова - писател, общественик и секретар на..

публикувано на 16.08.24 в 09:40

"Мери бойс бенд" с нова песен за първия си концерт на остров Света Анастасия

"Голямо Богородица е светъл празник, не само за имениците, но и за всички християни. Именият ден е важен. Името не си избираме ние, но то ни съпътства през целия живот. Името Мария безапелационно те води към това, че си християнин и това, че си избран по някакъв начин. Смисълът на името е много красив-на обичан, желан. Отгоре на всичкото 15 август е и..

обновено на 15.08.24 в 13:11

Откриват националната изложба за съвременно българско изобразително изкуство „Приятели на морето 2024" в Бургас (СНИМКИ)

Биеналето за съвременно българско изобразително изкуство Национална Изложба „Приятели на морето“ 2024 г. ще бъде открито днес в Бургас. Това е най-старата извън столична национална изява. Тя се провежда от 1968 на всеки две години. Изложбата е прекъсната през 1984 и възстановена през 2004 година. 151 са участниците в това издание...

публикувано на 15.08.24 в 09:40