Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10 шофьори са хванати с алкохол и наркотици след полицейска операция

Снимка: Радио Шумен

Петима шофьори с алкохол в кръвта и петима с положителни проби за наркотици са хванати снощи по време на мащабна специализирана полицейска операция за безопасност на пътя, която се проведе по Южното Черноморие. Целта й беше установяване на водачи, шофиращи в нетрезво състояние или след употреба на наркотични вещества. 11 полицейски патрули осъществяваха контрол през цялата нощ в курортните селища.

Акцията се провежда два дни и започна след като пиян и дрогиран шофьор блъсна 6 момичета на тротоар в Китен.

Само за два часа на входа на Созопол бяха проверени 20 автомобила. „За това време констатирахме 3 нарушения – едното е за незакопчан колан, а другите са за липса на техническо оборудване“,обясни полицейският инспектор Харизан Кармаджиев.

Още в първите минути на акцията бяха заловени двама пияни водачи. В Китен беше арестуван шофьор, седнал зад волана след употреба на амфетамини.

Шофьорите изразиха противоречиви мнения за необходимостта от проверка.

"Поощрявам да се правят много повече проверки… Много пътувам по света и никога, никъде не са ме спирали. Ако има основание, да. Но, просто за проверка ми е малко странно".

Повече по темата може да чуете в звуковия файл:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожарът над Сливен е локализиран и овладян

Пожарът над Сливен е локализиран и овладян. Това обяви тази сутрин областния управител Чавдар Божурски пред БНР. Днес стана ясно, че единият от извършителите все още се издирва от полицията, въпреки, че снощи бе обявено, че са задържани две лица. Огънят възникна вчера около 13.00 часа над сливенския квартал „Комлука“, след като двама..

обновено на 16.08.24 в 09:25

Шофирал ли е опасно водач на служебен автомобил на НС в Бургас

Полицията в Бургас ще извърши допълнителна проверка по сигнала за опасно поведение на пътя от водач на служебен автомобил на Народното събрание. За рисковото шофиране на колата със специален режим на движение на бургаския булевард „Тодор Александров“ алармира екип на Европейския център за транспортни политики /ЕЦТП/.  Случката се разиграва..

публикувано на 16.08.24 в 08:15

Криминално проявени са заподозрените за пожара в Сливенска планина

Двама души са задържани за пожара в Сливенската планина, тръгнал от крайния квартал „Комлука“, обяви директорът на ОД на МВР Сливен старши комисар Димитър Величков. Те са криминално проявени. Изяснява се как точно са предизвикали пожара. В борбата с огъня се включи и хеликоптер на военно-въздушните сили. Двамата виновни за пожара са..

публикувано на 16.08.24 в 07:43

Хеликоптер на ВВС се очаква да се включи в гасенето на пожара над Сливен

Хеликоптер на ВВС се очаква да се включи в гасенето на пожара над Сливен, съобщи старши комисар Димитър Величков, директор на ОДМВР Сливен. По случая вече има един задържан, издирва се втори. Няма опасност за живота и домовете на хората от квартал „Комлука“. Два пожарни екипа следят огъня да не навлезе в града. Пожарни екипи са..

публикувано на 15.08.24 в 17:35

Продължава да е висок рискът от пожари

Кандидатствали с още два европейски проекта, за разширение на бургаската пожарна на ул.„Гладстон“ и „Сливница“. Там сме съборили постройки, които дълги години, които не бяха само наша собственост. Една част бяха на ОДМВР, други преди на Гражданска защита. Направен е инвестиционен проект за разширението, заради гаражните клетки. Стартирали сме..

публикувано на 15.08.24 в 15:35
снимката е илюстративна

18-годишен помориец простреля млад мъж с пневматичен пистолет

25-годишен помориец е бил прострелян в областта на лявата подбедрица с пневматичен пистолет.  По думите му, извършителят е  млад мъж, управляващ джип, живеещ в махалата на Поморие. Пострадалият е  получил медицинска помощ и е освободен за домашно лечение.  Полицаите са задържали 18-годишен помориец за извършеното престъпление. Той е..

публикувано на 15.08.24 в 08:53
снимката е илюстративна

Двама мотористи са в болница, след като са се сблъскали челно

Двама мотористи са в болница след катастрофа на пътя Бургас – Варна, съобщават от полицията. Малко след полунощ по неустановени до момента причини, двата мотоциклета се блъскат челно.  Единият 25-годишен несебърлия е със сътресение на мозъка. Той е настанен за лечение в отделение "Неврохирургия". Другият 51-годишен мъж от Раднево е  с открита фрактура..

публикувано на 15.08.24 в 08:45