Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един човек изчезна, а 1600 са евакуирани заради наводненията в Южна Франция

1600 души са евакуирани заради наводненията в Южна Франция, причинени от проливните дъждове.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Един човек е безследно изчезнал, а 1600 души са евакуирани заради наводненията в Южна Франция, причинени от проливните дъждове.

Все още е в неизвестност 66-годишният германски гражданин, отнесен от наводнението във ваканционно селище във френския департамент Гар. Изчезналият е от екипа на детски лагер, чиито 120 обитатели са евакуирани.

1600-те души, получили спешен подслон, са предимно туристи от къмпингите, скоропостижно залети от наводнението. Около 1400 жилища са още без електричество въпреки непрекъснатата работа по възстановяването на мрежата. Наводнено е било и спешното отделение на болницата в Оксер. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44