Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И днес продължи укрепването на турската лира

| обновено на 15.08.18 в 19:34
Доналд Тръмп и Реджеп Ердоган
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турската лира продължи да укрепва и днес, след допълнителни оздравителни мерки на турската централна банка, но размяната на удари в икономическата война между Вашингтон и Анкара продължи. 

Турция рязко повиши митата върху някои внасяни стоки от САЩ. В това число са пътнически автомобили, алкохол и тютюн, съобщи турският държавен вестник.

С указ, подписан от президента Реджеп Ердоган, се вдига със 120 процента митото върху автомобилите, със 140 на сто – върху алкохолните напитки, с 60 на сто – върху тютюна на листа.

Увеличават се също митата върху козметиката, ориза и въглищата.

Мярката е в отговор на американското решение за вдигане на митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция.

Удвоените мита ще засегнат 22 вида американки стоки и ще възлязат на над половин милярд долара.

Също днес, съд в Измир, отхвърли жалбата на домашния арест срещу американския пастор Брънсън, заради когото се стигна до размяната на икономически санкции между Вашингтон и Анкара. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44