Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Снимка: ЕПА/БГНЕС

За да извлича пари от Сръбската фабрика за стъкло, българският олигарх Цветан Василев е укрил парични трансакции от Народната банка на Сърбия и след това е поискал смяна на съдията по фалита, който разкри това, пише в днешния си брой белградският вестник Блиц. Изданието разисква искането на Василев придобитото от него предприятие да бъде фалирано, с цел финансова печалба. 

Руските издания анализират предстоящата среща между Владимир Путин и Ангела Меркел край Берлин. Според Росийская газета срещата е предизвикана от американските мита и непредсказуемата дипломация, водена от администрацията на Доналд Тръмп. Официозът отрежда "първото място в списъка" от теми на проекта "Северен поток-2". Тръмп скоро може да заслужи орден за своя принос към руско-германската дружба, пише Взгляд. Санкционният натиск от страна на САЩ "сплотява Русия, Турция и Германия", разширява приятелския кръг заглавие на Комерсант

От 2004 насам 13 моста и надлеза са се срутили в Италия, като допреди вчерашния инцидент в Генуа това е довело до 7 жертви. Това изтъква Гардиън по повод срутването на автомобилния мост "Моранди", взело над 30 жертви. "Ще работим денонощно, докато и последната жертва не е намерена", цитира Гардиън представител на противопожарната служба в града. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44