Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около 200 жени водят в първичните избори на различни места в САЩ

| обновено на 20.08.18 в 02:56
Снимка: БГНЕС

Рекорден брой дами печелят предварителните избори на Демократическата и на Републиканската партия, с които те определят кандидатите си за междинните избори в началото на ноември за двете камари на Конгреса, за губернаторски кресла в някои от щатите и за щатски законодателни институции.

Очаква се през есента значително да се увеличи броят на жените на изборни длъжности и с тяхна помощ да се промени общественият дебат по въпроси като здравеопазване, имиграция, образование и контрол над оръжията.

Повечето от тези кандидати са демократи, някои от които се впускат в надпревара за първи път. Те твърдят, че мотивацията им да се кандидатират е желанието за промяна, но и други фактори като например движението #MeToo.

Около 200 жени водят в първичните избори на различни места, сочи анализ на резултатите от вота. Рекорден брой от 19 дами печелят в предварителните турове за място в Сената. И за пръв път 13 жени са номинирани в надпреварата за губернаторски длъжности в една и съща избирателна година.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44