Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Компания иска да изгради завод за производство на железопътни колела в Бургас

Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

Компания иска да изгради завод за производство на железопътни колела в Бургас. Теренът се намира в Промишлена зона – Север в Бургас с площ около 62 декара. Основните акционери във фирмата са от Германия и Швейцария, обясни Златина Георгиева, директор "Правно-нормативно обслужване“ към Община Бургас.

„Инвеститорите искат големи мощности на ток – 18 мегавата. Искат да има и ж.п. път до съответното място. През тази година ходихме и на срещи в НКЖИ. В частта на техния имот те ще имат претенции как да изградят ж.п. линията. Направи се идеен проект, който възложихме на проектант, посочен от НКЖИ.“

Инвестицията е за около 124 милиона евро. Планира се да бъдат създадени над 300 нови работни места. В края на месеца общинските съветници трябва да вземат решение дали да бъде продаден теренът, където инвеститорът смята да изгради завода. 

Повече по темата чуйте в звуковия файл:

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С 65 000 лева чистят речни корита и дерета в сливенски села

Около 65 хиляди лева предвижда да отпусне Община Сливен за намаляване на риска от наводнения и предотвратяване на преливането на водни обекти в населените места. Средствата ще бъдат използвани за премахване на растителност, изнасяне на отпадъци, за укрепване и оформяне на бреговите ивици. Работна група, назначена от кмета Стефан Радев, през февруари..

публикувано на 30.05.24 в 09:42
Снимката е илюстративна

Предупреждение към пчеларите: третират с препарат около жп-линията между Черноград и Карнобат

Третиране с препарат в района на железопътната линия между гарите Черноград и Карнобат ще се извършва днес и утре.  Обработката е срещу нежелана плевна растителност.  Собствениците на пчелни семейства следва да предприемат необходимите действия за предпазване на пчелите, предупреждават от община Айтос.

публикувано на 30.05.24 в 09:13

Бургас ще e домакин на форум за енергийна ефективност и зелена енергия

Бургас ще бъде домакин на "Дни на енергийната ефективност и зелената енергия". Те ще се проведат в периода 30 май – 1 юни в Културен център „Морско казино” в Бургас и онлайн. Организатори са Центърът за енергийна ефективност ЕнЕфект и Общинската мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия.  Основен акцент ще бъде представянето на проекта за първата в..

обновено на 30.05.24 в 09:05

В Ямбол започва кампания за събиране на опасни битови отпадъци

Пролетна кампания за събиране на опасни битови отпадъци организира днес общината  в Ямбол. В акцията няма да се приемат инфекциозна отпадъци и материали с неизвестен състав. Кампанията ще продължи от 10 до 16 часа на паркинга зад сградата на общинска администрация. Ще се приемат  отпадъци като  лекарства с изтекъл срок на годност; живак,..

публикувано на 30.05.24 в 07:51

Изгубени в Котленския балкан туристи бяха спасени след обаждане на 112

Изгубени туристи в Котленския балкан бяха открити, след като операторът ги е локализирал по сигнала на мобилния телефон. От МВР уточняват, че обаждането е осъществено снощи преди 20.00 часа на телефон 112. Благодарение на внедрената в "Национална система 112" разширена мобилна локализация, изгубените мъже били открити, а тяхното..

публикувано на 29.05.24 в 15:51
Снимката е илюстративна

Затруднен е трафикът по пътя Варна - Бургас, в района на Обзор

Временно движението по пътя Варна – Бургас, в района на Обзор, се осъществява двупосочно в една лента. това съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Причината е ремонт на ВиК авария.  Движението се регулира с пътни знаци.

публикувано на 29.05.24 в 09:52

МС решава за участието на военни кораби в операцията на противоминната група в Черно море

Предварителният дневен ред на правителството предвижда днес министрите да разрешат участието на военни кораби и военнослужещи в операцията на противоминната военноморска група в Черно море. Организацията беше създадена през януари от България, Румъния и Турция. Кораби на трите страни ще работят по отстраняване на минни заплахи в териториалните си води,..

публикувано на 29.05.24 в 08:19