Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Репортер 5“ на 24 август

2
Снимка: Радио Варна, Г.Гаврилова

В последния работен ден от седмицата за повечето от Вас, продължаваме по това време от следобеда да Ви информираме за всичко по-важно  до  момента.

Не знам колко сериозно звучи днешната новина, как  Централната избирателна комисия публикува покана за проучване на пазара и консултиране, за определяне на  прогнозна цена за производство, закупуване или наемане и доставка на близо  12 500  устройства за машинно електронно гласуване. На фона на проблемния Търговски регистър, кой би могъл да гарантира, че и тези устройства няма да се окажат толкова калпави, колкото и регистъра. А да бъдем и добре информирани е поместена и прогнозната стойност на поръчката, която е до 12 500 лева без ДДС, а срокът за изпълнение на договора - не повече от два месеца от подписването му.

За първото шестмесечие на тази година, може и да не Ви се вярва, но кражбите в Сливенска област са намалели с 11% спрямо същия период на 2017 година. Това съобщи в интервю за „Хоризонт“ главен инспектор Димитър Кисьов, началник на Районното управление в Сливен. 

И за още един казус, който отзвучава от миналата седмица и засегна повече от 200 хиляди български шофьори –  клонът на кипърската застрахователна компания „Олимпик” в страната,  не е правил вноски върху застрахователните полици в България в гаранционния фонд в Кипър, потвърди генералният мениджър на фонда за автомобилно застраховане. 

В предаването ще чуете  също:
- за поредното напрежение около  чумата по преживните животни в Странджа. Последните резултати последни ли са наистина, има ли ги, няма ли ги, и какво ще  покажат окончателно те. За всичко това разказва Даниела Костова.

- дни наред участвахте в нашите радио-игри на БНР Бургас. Някои от Вас спечелиха и двойни, двудневни билети за шоуто в Слънчев бряг - „Луда надпревара“, което предстои в събота и неделя. Та по този повод искаме да Ви разкажем повече, за това, което могат да очакват зрителите на това шоу. Повече за самото събитие след 17:30 от Ивайло Пеев.

- ще разпуснем и във винена атмосфера, защото темата, която следим от сутринта е новата гроздова реколта, как върви добивът и какво да очакват крайните потребители, които изразяват и мнение, че предпочитат родните вина, наше производство пред вноса.

- информация от културния афиш, за футбол и трафик информация

Започваме след малко и продължаваме до 18:00 часа!


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Книга на жена, преборила рака, помага на дами от Бургас и региона

Книга на жена, преборила рака, помага на дами от Бургас и региона. Инициативата се провежда с подкрепата на ЖГЕРБ, които всяка година отбелязват Световния ден за борба с рака на гърдата. Тазгодишната кауза  е дарителска кампания с книгата „Аз преборих рака и ТИ можеш“ на Галя Илиева. Инициативата се провежда в рамките на националната..

публикувано на 21.02.24 в 16:45

Морска администрация, МОСВ и Гранична проверяват плавателни съдове

До средата на март трябва да бъде подготвено споразумение за взаимодействие, което да регламентира съвместни проверки на малки и неконвенционални плавателни съдове от представители на ИA „Морска администрация“, Главна дирекция "Гранична полиция“ и Министерството на околната среда и водите. Това реши Комисията по безопасност на корабоплаването и опазване..

публикувано на 21.02.24 в 12:54

В Сливен започна ежегодната кампания срещу трафика на хора

Комисията за борба с трафика на хора в Сливен стартира ежегодната кампания за превенция. Целта е да се информират децата и техните родители какви опасности крие интернет пространството. Основен акцент в инициативата е предотвратяването на въвличане в сексуална експлоатация, която продължава да бъде най-често докладваната форма на трафик в Европейския..

публикувано на 21.02.24 в 11:21

Протест срещу изграждане на фотоволтаичен парк в Дюлево (видео)

Над 100 жители на село Дюлево, сред тях и чуждестранни граждани, които имат имоти там, протестираха пред Съдебната палата в Бургас. Хората са недоволни от решението на Общинския съвет в Средец на 5 хил. дка пасища и мери край селото да бъде изграден фотоволтаичен парк.  В протеста се включиха пчелари и животновъди от селото. По думите им,..

обновено на 21.02.24 в 10:48

До края на месеца ремонт на 349 км на АМ„Тракия“ в посока Бургас

До 29 февруари остава в сила ограниченото движение на превозни средства при 349 км на АМ „Тракия“, в платното за Бургас. Причината е ремонт на фуги на моста над река Айтоска, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“.  Трафикът до края на месеца ще преминава двупосочно в платното за София. Скоростта в участъка ще бъде ограничена до 50 км/ч.  О т..

публикувано на 21.02.24 в 08:59

Къде няма да има вода днес:

Днес от 9:00 до 17:00 ч. ще бъде спряно водоподаването в Централна градска част на ул."Морска" в участъка от бул."Булаир" и ул."Д-р Нидер". Също днес между 9 и15 ч. няма да има вода в бургаския квартал Сарафово, на ул."Октомври" и ул."Драва". За същото време от от 9 до 15 часа ще бъде спряно водоснабдяването в кв.Лозово. От 9:00 до 17:00 ч...

публикувано на 21.02.24 в 07:00

В комплекс "Славейков" затварят за движение участък от улица

Община Бургас съобщи, че във връзка с реконструкция и изграждане на ВиК мрежата на комплекс „Славейков“, в сряда от 10:00 часа, ще бъде затворена за движение на превозни средства улицата между бл. 25 и бл. 29 - бл. 30, в участъка от тупика до кръстовището с улицата пред бл. 29. На място ще бъде въведена временна организация на движението на превозни..

публикувано на 20.02.24 в 17:59