Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С опасност за живота е 30-годишен мъж, настанен във ВМА след катастрофата край Своге

Снимка: ВМА

Все още с опасност за живота е 30-годишният мъж, който е настанен за лечение във ВМА след катастрофата край Своге. Това съобщи началникът на болницата професор-генерал Венцислав Мутафчийски.

Стабилно е състоянието на 62-годишната пациентка, която до края на седмицата може да бъде изписана. Генерал Мутафчийски обясни:

"Мъж на около 40 години е в по-тежко състояние – с травма на главата и със счупване на черепа, мозъчна контузия, със счупване в областта на крайниците, на дясното рамо, огромна и доста сериозна контузия, както и счупване на четири прешлена, без да засягат гръбначния мозък. Намира се в стабилно състояние, в съзнание, контактен и адекватен, със спомен за случилото се. Жената е с множество травми, но без счупвания на костите и без засягане на жизненоважни органи, с една минимална контузия на десния бял дроб, която не е живото-застрашаваща и тя днес ще бъде преместена в конвенционално отделение".

Всички 6 пострадали от катастрофата до Своге, хоспитализирани в болница "Св. Анна" са стабилизирани и са настанени в реанимацията. Все още с опасност за живота е 52-годишна жена.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44