Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германският външен министър Хайко Маас пристига на двудневно работно посещение в Турция

Снимка: БГНЕС

Германският външен министър Хайко Маас пристига на двудневно работно посещение в Турция. Той ще се срещне с турския президент Реджеп Ердоган, с колегата си Мевлют Чавушоглу и с председателя на Меджлиса Бинали Йълдъръм, с които ще обсъждат двустранните отношения,  процесът на присъединяването на Турция към Европейския съюз и регионални въпроси.

Съвместната пресконференция на двамата първи дипломати е насрочена за 19 часа днес в историческия „Анкара палас“. Утре Хайко Маас и Мевлют Чавушоглу ще участват в церемонията по откриване на новата учебна година в Германското училище в Истанбул, което отбелязва 150 години от създаването си.

Визитата на германския външен министър е в навечерието на посещение на турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган във федералната република, насрочено за 28 и 29 септември.

Въпреки противоречията между двете страни, които се увеличиха след неуспешния опит за преврат в Турция през юни 2016 г., Берлин оказа политическа подкрепа на Анкара, когато турската лира се срина през август, а Турция освободи задържани германски граждани. Германия е най-големият търговски партньор на Турция.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44