Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ураганът Флоренция набира скорост и застрашава Бермудските острови и Източното крайбрежие

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Флоренция бе категоризиран като първият голям ураган за сезон 2018 в Атлантическия океан. Очаква се той да се премине до Бермудските острови и да достигне Източното крайбрежие на САЩ, като вероятно ще се превърне в сериозна заплаха за някои райони покрай брега.

Ураганът се формира близо до островите Кабо Верде миналия уикенд, но в последните дни набира скорост и вече се счита за най-големия за сезона.

Флоренция има вероятност да променя силата си поради досега със студена вода и бушуващи ветрове до края на седмицата, но метеоролозите прогнозират, че през следващата седмица ще достигне по-топли води и ниска скорост на вятъра, което ще отслаби и неговото настъпление.

Преди да достигне до източното крайбрежие на САЩ, ураганът се е насочил директно към Бермудските острови и дори при леки отклонения е почти сигурно, че ще бъдат ударени.

Студеният фронт ще донесе промени във въздуха и водата от Вирджиния до Масачузетс в началото на този уикенд.

Междувременно тропическата буря Гордън не достигна размерите на ураган, но донесе силни дъждове по маршрута Мисисипи - Алабама и остави една жертва след себе си.

Смъртоносното бедствие събори дърво върху каравана и причини смъртта на 10-месечно бебе. Бурята отслабна, но все още се счита за опасна заради вероятността да се образува торнадо на сушата.

Губернаторите на Алабама, Мисисипи и Луизиана обявиха извънредни ситуации, за да мобилизират всички сили за сезона на бурите и ураганите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44