Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Русия се произвеждат избори на различни равнища в 80 региона

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Повече от 4500 вида избори и местни референдуми са насрочени днес в 80 субекта на Руската федерация. Жителите на 7 едномандатни избирателни района ще определят представителите си в Държавната дума.

Гласуването започна още снощи на полуостров Чукотка, където хората избират губернатор на автономния регион. Минути след полунощ отвориха врати и избирателните участъци в Магаданската област, а малко по-късно и в Приморския край, Якутия и Хабаровския край.

Московчани гласуват за кмет на столицата. Общо петима кандидати участват в надпреварата: Михаил Балакин, безпартиен, издигнат от „Съюза на гражданите“, Вадим Кумин, също безпартиен, но издигнат от Комунистическата партия, Михаил Дегтярьов от Либерално-демократическата партия на Владимир Жириновски, Иля Свиридов от левоцентристката формация „Справедлива Русия“ на Сергей Миронов и настоящият кмет Сергей Собянин, подкрепен от управляващата пропрезидентска партия „Единна Русия“.

Общоруският център за изучаване на общественото мнение прогнозира категорична победа на Собянин с над 60% подкрепа. Той стана кмет на Москва през 2010-а, когато замени на поста Юрий Лужков.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44