Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Си Цзинпин: Ценността на руско-китайските отношения се състои в традиционната дружба

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ценността на руско-китайските отношения се състои в традиционната дружба и готовността да си помагаме взаимно в трудни моменти. Думите са на китайския лидер Си Цзинпин след среща с руския президент Владимир Путин в кулоарите на започналото днес във Владивосток четвърто издание на Източния икономически форум.

Си обеща да положи максимални усилия за укрепването на дружбата и сътрудничеството между Китай и Русия и сподели, че до края на годината ще се срещне многократно с Владимир Путин. Китайският лидер добави, че двете страни имат сходни или съвпадащи позиции по международните въпроси, общи интереси и здрава основа за взаимодействие. В отговор руският президент заяви:

"Отношенията ни са основани на доверие в сферата на политиката, сигурността и отбраната".

Владимир Путин разказа, че на срещата си със Си са обсъдили взаимодействието в икономиката, социалната сфера, хуманитарните връзки и военно-техническото сътрудничество. Той акцентира също така върху ръста на стокообмена между двете държави и върху сътрудничеството в енергетиката и селското стопанство. След срещата руската и китайската делегация подписаха редица двустранни споразумения. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44