Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реформата на правилата за авторското право отново е на дневен ред в ЕП

Реформата на правилата за авторското право в единния цифров пазар отново е в дневния ред на евродепутатите в Страсбург, които днес дебатираха по спорните моменти в директивата.

През юли предлаганият от Еврокомисията законодателен пакет беше отхвърлен в пленарната зала заради текстове, притеснили активистите за свободата в интернет мрежата. След бурни дебати, утре предстои решаващо гласуване. Комисарят по цифрова икономика Мария Габриел предупреди за последствията, ако и този път реформата не получи подкрепа:

„Това, за което трябва да си дадем равносметка, е че се намираме в решителен момент. Ако утре вотът не бъде в защита на това да отидем на преговори и да я направим тази реформа, ще загубим изключително ценно време, в което нашите създатели, авторите на музика, креативната индустрия ще продължават да не бъдат заплащани спрямо качеството на това, което предлагат. Други да печелят много от това съдържание. Това е един от въпросите - защо срещаме толкова голям отпор от страна на големите онлайн платформи срещу това предложение. Мисля, че отговорът за всички е ясен".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44