Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вътрешните министри на страните от ЕС обсъждат сигурността и мигрантите във Виена

Снимка: pixabay.com

Виена ще е домакин на конференция за сигурността и мигрантите, в която ще участват министрите на вътрешните работи на страните от Европейския съюз.

Като ротационен председател на Съюза, Австрия предложи средствата за справянето с миграцията в бюджета за догодина да се увеличат с 55 на сто, обяви пред евродепутатите финансовият министър на страната Хартвиг Льогер.

„За действия за справянето с миграцията предлагаме 55 на сто увеличение и допълнително 10 на сто за външнополитическите действия. Приоритетни в това отношение са Западните Балкани и установяването на общи партньорства за бъдещето. Тук предлагаме повишение с 40 на сто“, каза той.

Австрийското председателство предлага бюджетът за следващата година да бъде увеличен с под 2 на сто, а Европейската комисия - с 3 на сто.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44