Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

37 достигна броят на жертвите в CАЩ на бурята Флорънс

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп посети засегнати от бурята Флорънс зони и помогна на местните доброволци. Жертвите на стихията продължават да се увеличават.

Жертвите от урагана Флорънс достигнаха 37 души, включително двама пациенти с психично заболяване. Те са се удавили, докато колата на местния шериф, в която са били, е била преобърната и завлечена от придошлите води в наводненията в Северна Каролина. Губернаторът на щата призова хилядите евакуирани да не бързат да се завръщат у дома все още.

Президентът Доналд Тръмп пристигна в опустошената от бурята райони в Северна Каролина и помогна на доброволците в една от църквите в крайбрежният град Ню Берн.

Град Уилмингтън с население от 120 000 души, все още е откъснат като остров, заобиколен от всички страни от наводнения, а хората чакат с часове за храна, вода и дрехи. Хиляди други чакат помощ, настанени в приюти.

След като Северна Каролина беше потопена от дъждовете, бурята продължи на североизток с нови наводнения. Пътищата остават труднопроходими, а някои тепърва ще бъдат затворени, заради реките, които продължават да повишават нивото си от проливните дъждове. Най-малко 27 от смъртните случаи са станали в Северна Каролина.

Рискът от нанасяне на екологични щети също се увеличи, тъй като човешките и животински отпадъци се носят застрашително във прииждащите води на наводненията.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44