Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вера Йоурова: Фейсбук има почти 380 милиона ползватели в Европа и очаквам да поеме повече отговорност за тях

Снимка: БГНЕС

Еврокомисарят по правосъдието, защитата на потребителите и равнопоставеността на половете Вера Йоурова настоя Фейсбук да отговори ясно до края на декември на своите потребители в ЕС какви условия приемат при ползването на мрежата. След проведен разговор с представители на компанията, Йоурова заяви:

"Не са много хората, които знаят, че Фейсбук е дал личните им данните на трета страна или че например има пълни авторски права върху всяка снимка и съдържание, което качвате там, дори след като закриете профила си. Ние настояваме Фейсбук да бъде напълно ясен към потребителите си как тази услуга действа и прави пари. Мрежата има почти 380 милиона ползватели в Европа и очаквам да поеме повече отговорност за тях".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44