Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турция ще продължи с антитерористичните си операции в Сирия

Реджеп Тайип Ердоган
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турция ще продължи с антитерористичните си операции в Сирия, реши тази вечер Съветът за национална сигурност под ръководството на президента Реджеп Ердоган. В заключителния документ от заседанието се акцентира върху спазването на постигнатото с Русия споразумение за прекратяване на огъня в провинция Идлиб. 

Заседанието, ръководено от президента на страната Реджеп Тайип Ердоган, продължи около 5 часа.

Турция е решена да продължи действията си за елиминиране на тероризма и в други райони на Сирия, както и да изправи пред правосъдието си хванатите зад граница терористи. Съветът за национална сигурност призовава международната общност да изпълни по-бързо и ефективно своите политически и хуманитарни отговорности във връзка със сирийската криза.  

Анкара очаква изпълнение на договорената със Съединените щати пътна карта за изтегляне на сирийските кюрдски отряди от град Манбидж, се казва още в заключителния документ.

По-рано в четвъртък президентът Ердоган подписа и внесе в Меджлиса предложение на Министерския съвет за удължаване на мандата на турските войски в Сирия и Ирак с още 1 година. Решението ще бъде гласувано от парламента след началото на заседанията му на 1 октомври.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44