Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владо Бучковски очаква успех за евроинтеграцията на референдума в Македония

Бившият македонски премиер Владо Бучковски
Снимка: wikipedia.org

Успех на предстоящия референдум в Македония, прогнозира в специално интервю за "Хоризонт" бившият македонски премиер Владо Бучковски. Той очаква положителен резултат, въпреки призивите за бойкот на допитването и призива на опозицията да се участва по съвест.

"Аз съм оптимист,че в Македония се създаде атмосфера, която ще позволи да се съберат необходимите гласове на консултативния референдум и така да се помогне на депутатите да гласуват очакваните промени в Конституцията на страната."
Според Владо Бучковски кампанията за референдума е успешна, но предстои да се види какъв ход ще предприеме в последната седмица преди допитването опозицията в лицето на ВМРО-ДПМНЕ. 
По повод договора с Гърция, с който се очаква да бъде променено името на страната, Владо Бучковски е на мнение, че документът ще реши дългогодишния спор между Атина и Скопие за името.
На 30 септември жителите на Македония са призовани да се произнесат дали са за членство в ЕС и НАТО чрез приемане на договора за името между Македония и Гърция. 
Още за очакванията на бившия македонски премиер за допитването и за възможните политически маневри преди и след референдума, ще чуете от интервюто с Владо Бучковски, което ще се излъчи в предаването "Събота 150" на 22 септември




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44