Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 21 септември

Снимка: amebortalk.com

Първите 250 гривни за проследяване щели да са готови още през ноември, похвалила се в Ловеч правосъдният министър Цецка Цачева. Спокойно, няма да следят всички нас (то няма и да стигнат), а само доказаните престъпници или тия, дето са в процес на доказване, да не вземат да духнат. Както духна Ениз Ченгел, братя Галеви… Арабаджиеви също са в липса, уж щяха да се връщат от почивка, ама сигурно са платили пълен пакет и не искат да са капо. Някой ден, като си приберем Цветан Василев, може и на него да му сложим. Ама не е сигурно. Лошото е, че у нас кандидатите за гривни ще са повече от самите гривни. Колкото и да произведем.

Петъчно, без ограничения за свободата ни, започва предаването „Булевард Демокрация“. До 18 ч. – с Мариян – Райнов и Иванов.

Ето и акцентите:

-  В рубриката „Подводни камъни“ – няколко оставки във футболния „Нефтохимик“ белязаха тази седмица. Защо ръководството изрази съпричастност с изпълнителния директор – интервю с треньора Диян Петков

-  Дарение от „Ротари клуб“ Бургас ще спомогне за борба с последиците от инсулта. Още за модерния доплер, който вече е притежание на УМБАЛ – Бургас – в предаването

-  За независимостта – преди 110 години и днес – в „Коментара на деня“

-  Вицепремиерът Валери Симеонов отчита днес свършеното през летния сезон – за борбата със шума ще говорим след 17 ч.

-  Нова порция Джони Инглиш и един екшън с типичен сценарий – в рубриката „25 кадър“

-  И още – най-интересното от социалните мрежи, от света на спорта и културата и трафик – информация.

-  Телефонът за връзка с нас е 82 59 95, с код 056. Можете да ни пишете във Фейсбук, да се свържете с нас чрез Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18 ч.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Средец празнува! (СНИМКИ И ВИДЕО)

От днес Средец има младежки гвардейски отряд. Тържествата за отбелязването на 60 години от обявяването на населеното място за град  започнаха с церемония по връчването на знамето на ученическия отряд към училище „Св. св. Кирил и Методий“ на централния площад „България“. Това е 11-то подобно формирование в страната и трето в областта...

обновено на 23.09.20 в 17:56

Бургас и Братислава с общи инициативи в областта на образованието и туризма

Бургас и Братислава стартират серия от инициативи за сътрудничество в областта на образованието и туризма. Първото споразумение за обмен на ученически практики между гимназията по туризъм в Бургас и аналогичната в Братислава вече е факт и то беше официално подписано в посолството на България в словашката столица. На церемонията присъстваха посланикът..

публикувано на 23.09.20 в 17:33

Понижено кислородно съдържание и високи концентрации на амониев азот са сред причините за мъртвата риба в язовир "Крива круша 1"

Мъртвата риба е в язовир „Крива круша 1“ в землището на Черноморец, общ. Созопол. "Резултатите от първичния анализ показват понижение на кислородното съдържание и високи концентрации на амониев азот, които при определени условия оказват токсично въздействие и са вероятната причина за измирането на рибата. Окончателните резултати от анализа на..

обновено на 23.09.20 в 15:59

Бургас домакин на форум за дигитализация на културно наследство

Бургас ще е домакин на международния форум DiPP2020 за дигитализация на културно и научно наследство, под патронажа на ЮНЕСКО. Проявата се организира от Института по математика и информатика при Българска академия на науките с подкрепата на Община Бургас и Фонд "Научни изследвания".  Престижното научно събитие ще бъде открито на 24 септември 2020 г...

публикувано на 23.09.20 в 15:52
Снимката е илюстративна.

Петко Драгнев: Много ученици не носят маски в автобусите

Учениците най-малко спазват изискването за носене на маски в автобусите. Това посочи управителят на ОП „Бургасбус“ Петко Драгнев.  „Дори и след забележка от страна на нашите служители –не реагират, а някои подхождат и агресивно. Това е констатация и на пътниците, не само на нашите служители. В крайна сметка всички се пазим взаимно. И в училищата..

публикувано на 23.09.20 в 15:02

Плажът в „Крайморие“ – с отличие за достъпност на хора с увреждания

Първият плаж у нас, който ще бъде сертифициран, за достъпност на хора с увреждания, е в бургаският квартал „Крайморие“. Това съобщи концесионерът на ивицата Николай Димитров. Още преди две години той изгради пътеки, които осигуряват достъп до плажа и морето, до съблекалните и тоалетните, заведенията и душовете. Спазвайки..

публикувано на 23.09.20 в 14:46

"Булевард Демокрация" на 23-ти септември

Днес вместо в джипа си, както свикнахме да го гледаме тези дни, Борисов се издигна буквално в облаците за да инспектира с хеликоптер. Заедно със заместник-министър от Саудитска Араби провериха от високо как върви строежа на „Балкански поток”. Малко по-късно премиерът, заедно с гостите, инспектира строежа и по земя … може би с джип.  Акцентите в..

публикувано на 23.09.20 в 14:26