Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи и кипърци честват заедно Деня на Независимостта с голям празничен концерт тази вечер

Той се организира от Съюза на българите в Кипър, под егидата на българското посолство в Никозия и със съдействието на енория в столицата Никозия

Снимка: архив

Тържественото честване под наслов „110 години Независима България” ще събере заедно наши сънародници и кипърски приятели на страната ни в църковен храм в Никозия.

Празникът ще започне с откриването на фотоизложбата „Зов за обич” на българската фотографка Геновева Георгиева - Ева, представяща България и Кипър.

Програмата ще е изпълнена с български и кипърски танци, музика и песни. Българската група за фолклорни танци „Канатица” с ръководител Радослав Георгиев и танцовият състав към енорията-домакин Каймакли ще заредят присъстващите със своите емоционални изпълнения. Малките грации от детската група за естетическа гимнастика „Илиахтида” с ръководител Мариана Ишмериева ще представят композицията „Красота и ритми в българската музика”.

Песента „Де е България” ще звучи в храма чрез вокалната група „До, ре, ми” с ръководител Виктория Марчева към българското училище „Никола Вапцаров” в Никозия. Български, кипърски и гръцки песни ще изпълнят още Габриела Кунева, Виктория Марчева и Андреас Хараламбус.

За празничната българска атмосфера ще допринесат и две български фирми на острова, които ще представят на гостите на тържеството богатия си асортимент от типично български продукти.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44