Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поражение на „Единна Русия“ на балотажа за губернатори в два руски региона

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поражение на управляващата партия „Единна Русия“ на вчерашния втори тур на изборите за губернатори в два руски региона: Хабаровския край и Владимировска област. Избирателите гласуваха доверие на опозиционната Либерално-демократическа партия на определяния като популист политически ветеран Владимир Жириновски.

На балотажа във Владимировска област либерал-демократът Владимир Сипягин получи над 57% подкрепа срещу около 37% за Светлана Орлова от „Единна Русия“. Не й помогна и записаното между двата тура прочувствено видео обръщение, в което тя призна грешките си и смирено помоли избирателите за подкрепа. В Хабаровския край победата на опозицията е още по-категорична: 69% за кандидата на Либерално-демократическата партия Сергей Фургал и 28 на сто за Вячеслав Шпорт от „Единна Русия“.

Избори трябваше да има и в Република Хакасия. Там кандидатът на управляващата партия и настоящ губернатор Виктор Зимин се отказа от участие в последния момент по здравословни причини. На първия тур Зимин загуби с 12% разлика от Валентин Коновалов от Комунистическата партия. Гласуването беше отложено за 7 октомври, когато срещу Коновалов ще се изправи класиралият се трети кандидат на опозиционната социалдемократическа формация „Справедлива Русия“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44