Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК призова за мерки срещу сплашването на журналисти

Снимка: BGNES

Европейската комисия (ЕК) призова страните-членки на ЕС да направят необходимото, за да не бъдат сплашвани журналистите, когато си вършат работата. На въпрос на гръцки журналист за случая с арестуваните му колеги какво трябва да се направи в такъв случай на натиск, говорителят на  ЕК Мина Андреева отговори:

“Ако такова нещо се случи, трябва да се уверим, че институциите, гарантиращи върховенството на закона работят и могат да потърсят справедливост. Това зависи от страните-членки. На европейско ниво ние се опитваме да гарантираме, че системата работи, така че журналистите да могат да си вършат работата“, уточни Андреева. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44