Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК предупреди Великобритания за невнесени мита за 2,7 млрд. евро

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Щети за 2,7 млрд. евро в бюджета на Европейския съюз е нанесло нарушаването на законодателството на общността от Великобритания в периода 2011-2017 г.

Това показват данните на Европейската комисия, която е изпратила мотивирано становище до Великобритания заради митата, които не са внесени в бюджета на Евросъюза.

Лондон има срок от 2 месеца да реагира, в противен случай въпросът ще бъде отнесен до Съда на ЕС.

През март Европейската комисия откри процедура за нарушение въз основа на доклад на ОЛАФ, според който вносители в Обединеното кралство са избегнали плащането на огромна сума мита, като са използвали фиктивни или фалшиви фактури и митнически декларации.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44