Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама рибари са загинали край Свети Влас

Снимката е илюстративна.
Снимка: Г.Гаврилова

Двама рибари са загинали, а един е спасен при инцидент край Свети Влас снощи, съобщи кметът на селото Иван Николов. Той поясни, че когато рибарите са излезли в морето, времето все още не е било влошено.

„Рибарите са излезли, за да си издърпат мрежите. Това става след „Елените“ в посока нос Емине. Двигателят на лодката е отказал да работи. Вдигнала се е голяма вълна с много силен вятър, лодката се е напълнила с вода и се е обърнала. Единият човек се е оплел в мрежите, оцелелият е успял да си сложи спасителна жилетка, третият е издържал около 10 мин., но силите не са му стигнали и той се е удавил.“

Кметът на Свети Влас допълни, че все още се издирва тялото на един от загиналите рибари - Васил Лечев. Оцелелият, Димитър Пешев, е добро състояние. Другият загинал се казва Петър Петров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отвориха АМ „Тракия“ след разсипания чакъл край Карнобат /ОБНОВЕНА/

Възстановено е движението при км 343 на АМ „Тракия“ в посока Бургас, информират от АПИ. Припомняме, че разсипан чакъл в участъка предизвика задръстване около 10 часа сутринта. Колоната от автомобили достигна около 2 км. Малко след 13 часа изпреварващата лента край Карнобат в посока Бургас бе изчистена и започна поетапно пускане на превозни..

обновено на 22.07.24 в 17:43
Архив

Разпитват свидетели по делото за смъртта на двамата бургаски полицаи (ОБНОВЕНА)

С разпит на 14 свидетели продължава делото за смъртта на полицаите Атанас Градев и Йордан Илиев в Бургаския окръжен съд.  Обвиняем за тежкото умишлено престъпление е сирийският гражданин с хуманитарен статут на бежанец Омар Аднан.  Разпитват 111 свидетели по делото за смъртта на бургаските полицаи Сред свидетелите има както близки на..

обновено на 22.07.24 в 17:00

Седми ден се борят с огъня в Боляровско /ОБНОВЕНА/

Седми ден не спира борбата с огнената стихия в крайграничната община Болярово.  Вече са монтирани и първите фургони за хората , останали без домове. За трайното решение на жилищния проблем ще настояват за отпускане на средства от държавния бюджет. Въпреки, че в района на град Болярово леко преваля, в близост до пожара, дъжд..

обновено на 22.07.24 в 14:19

Чешки турист се удави в Приморско

Тялото на 66-годишен чешки турист е открито на Северния плаж в Приморско, съобщават от полицията.  Съобщението за изплувалото тяло е получено на 21 юли около 13:15 часа.  Мъжът е бил отседнал в Приморско. При извършения първоначален оглед видими следи от насилие не са констатирани. Тялото е откарано за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" при УМБАЛ -..

публикувано на 22.07.24 в 08:35

Шофьор е с опасност за живота след катастрофа край Руен

48-годишен мъж от руенското село Струя е с опасност за живота след инцидент на пътя между селата Вресово и Ябълчево.  Случаят е от 19 юли около 10:45 часа, когато лекият автомобил на мъжа навлиза частично в насрещното платно и се удря в кола, управлявана от 55-годишен румънец. Българският водач е с пет счупени ребра, травмиран бял дроб, фрактура на..

публикувано на 22.07.24 в 08:31

Увеличено е покритието на мобилните оператори в района на село Воден (ОБНОВЕНА)

Увеличено е покритието на мобилните оператори в района на боляровското село Воден, където вече шести ден бушува пожар. Това съобщи днес министърът на транспорта Георги Гвоздейков, след като служебния премиер Димитър Главчев разпореди районът на пожара да бъде покрит от операторите, за да бъде по-лесна координацията на противопожарните екип и...

обновено на 21.07.24 в 17:24
архив

Изключително голям трафик по пътя Созопол-Бургас, катастрофа на Атия затрудни още повече движението

Слушател на БНР Бургас сигнализира, че повече от 1 час не може да премине отсечката между Созопол и Бургас. Движението е изключително бавно, дори в застой. Причината за това се оказа пътен инцидент край Атия, който допълнително затрудни и без това натовареното движение по Южното Черноморие този следобед. Инцидентът е само с материални щети, каза..

публикувано на 21.07.24 в 16:40