Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Доц. д-р.Ахмет Алптекин: Децата са най-благодарните пациенти

Снимка: edna.bg

Децата са най-благодарните пациенти, твърди доц. д-р.Ахмет Алптекин, водещ детски хирург, който бе на консултации в една от клиниките в Бургас. Той  е с богат опит с  операции на чуждестранни  пациенти от над 47 държави в света . Специализирал педиатрична хирургия във водещи клиники, член е на Европейската асоциация на хирурзи- педиатри. За него няма трудни случаи, напротив, обича ги и ги смята за истинско професионално предизвикателство. 
Доц. Д-р.Ахмет Алптекин се радва на децата и винаги е искал да ги лекува, среща различни  професионални предизвикателства, особено, когато е бил в Африка:
"Миналата година, когато бяхме в Чад, там видяхме, че вродените малоформации са много.Бяхме там едва 3-4 дни, но се сблъскахме с няколко тежки операции. Една от тях беше отворен пикочен мехур. При малки деца, при бебета това е много трудно да се прибере.При операция се взема част от съседните тъкани.Поставя се един нов мехур.Такива операции продължават около 5-6 часа. Успешно  направихме няколко и засега всичко е наред с тези деца."
Повече в звуковия файл:Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
архив

Почистването на поморийския плаж "Ивицата" продължава и днес

Доброволци и природозащитници се събират днес отново,  за да продължат с почистването на най-дългия плаж по Южното Черноморие – поморийския. Десетки се включват в акциятя, която обхваща близо 7 километровата ивица.  Поморийският плаж “Ивицата” е силно замърсен с пластмаса, с флакони и фасове. Това провокира  десетки добровол;ци, разделени в две..

публикувано на 07.06.20 в 09:47

Без ремонт на улицата към плажа в Сарафово (СНИМКИ)

Цялостният ремонт на основната улица, която води към плажа на кв. „Сарафово“, няма да се извърши през тази година. За новия туристически сезон на ул. „Брацигово“ ще се извърши само рехабилитация.  Ремонт на  улица „Брацигово“ е предвиден, но той няма да се осъществи през настоящата година, информират от Община Бургас, след запитване към тях. Вече е..

публикувано на 07.06.20 в 09:00

Ямбол без открит басейн през лятото

Ямбол посреща лятото без разрешен за ползване открит басейн. Забранява се къпането по течението на река Тунджа, както и в нейните притоци. През летния сезон разрешен за ползване  ще е единствено закритият плувен басейн в ПГ „Васил Левски“. Другите четири басейна в града, от които два открити, и два закрити, няма да функционират, гласи заповед на кмета..

публикувано на 07.06.20 в 08:45

Православната църква отбелязва Петдесетница (ОБНОВЕНА)

На 50-я ден от Великден православната църква отбелязва Петдесетница.  Празникът е винаги в неделя. На този ден се чества слизането на Светия Дух над апостолите.  Той се спуснал над събралите се в Йерусалим. Всички апостоли получили необичания дар да говорят на различни езици, да се отправят към различни места по света и да проповядват Христовото Слово...

публикувано на 07.06.20 в 07:49

Намаляват водните количества от яз. "Камчия" за Бургас

Намалени са количествата вода, които ще се отпуснат за област Бургас от яз. „Камчия“ през настоящия месец, информират от екоминистерството. Ако ситуацията с ограничения приток продължи, институцията ще редуцира още разрешените лимити и трябва да се търсят алтернативни водоизточници. С около 4 милиона кубически метра вода е паднало за месец..

публикувано на 06.06.20 в 12:38

Продължава пръскането срещу комари и кърлежи в Бургас

Обработката на зелените площи срещу комари и кърлежи ще продължи, информират от Община Бургас. Гражданите могат и да подават сигнал към Дезинфекционната станция на телефони: 056 86 29 81, 0893 683 143. На 9, 10 и 11 юни, вторник-четвъртък, ще бъдат извършени въздушни обработки срещу ларви на комари с моторен делтапланер. Целта са..

публикувано на 06.06.20 в 10:55

Да почистим Китен, призовават от кметството

С мотото „Дари ден на Китен“, кметството в морския град инициира кампания за почистване на населеното място. " Всеки един от нас в момент през годините се е възмущавал от разхвърляни пластмасови, строителни и други отпадъци, счупени и не добре боядисани пейки и други градски съоръжения, озеленяването на кварталните градинки и лошото..

публикувано на 06.06.20 в 08:52