Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи, живеещи в чужбина, протестираха пред ЕК в Брюксел

2
На протеста в Брюксел бе издигнат плакат с надпис на английски „Народът срещу българското мафиотско правителство“.
Снимка: Ангелина Пискова

Между 30-40 българи, живеещи в Белгия, Великобритания, Холандия, Германия и Испания се събраха на протест пред Европейската комисия (ЕК) в Брюксел срещу управлението на България.

Организаторът на проявата Емил Русанов, който живее в Лондон, определи пред „Хоризонт“ исканията си така:

„Ние искаме да се освободим от мафиотското управление на държавата. Тук на блузката го пише: „Народът срещу българското мафиотско правителство“. Това е основната цел, с която сме се събрали. Съвсем спонтанно сме се събрали в една група във Фейсбук. Няма политици и партии зад нас, олигарси и така нататък“.

Протестиращите заявиха, че ще внесат протестна декларация срещу управлението на страната в Европейската комисия и Европейския парламент.

За значението на тези две институции, Русанов коментира така:

„Ние разчитаме на някакво внимание и мониторинг. Все пак те дават милиарди. От 11 години насам наливат милиарди в тази държава. Тази държава отива на все по-зле? Къде отиват тези средства? Не захранват ли с това българската мафия?“



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44