Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руският президент Владимир Путин смени ръководителите на три региона

Снимка: архив

Руският президент Владимир Путин смени ръководителите на три региона. Сред тях е временно изпълняващият длъжността губернатор на Приморския край, където до три месеца трябва да бъдат организирани нови избори за губернаторския пост. 

До решението за ново гласуване в Приморския край се стигна, след като резултатите от вторият тур на вота за губернатор на 16 септември бяха обявени за недействителни. Временният губернатор и кандидат на управляващата партия „Единна Русия“ Андрей Тарасенко изпревари най-неочаквано в последния момент Андрей Ишченко от Комунистическата партия. При последвалата проверка бяха установени множество груби нарушение, като надписване на бюлетини, промяна на данните в протоколите, принудително гласуване и купуване на гласове. На мястото на Тарасенко е назначен бившият губернатор на Сахалинска и Амурска област Олег Кожемяко. Той е изразил желание да участва в новото гласуване, чиято дата предстои да бъде определена. 

За временно изпълняващ длъжността губернатор на Астраханска област е назначен Сергей Морозов, който заменя на поста Александър Жилкин. Начело на Кабардино-Балкария застава Казбек Коков, който е син на първия президент на републиката Валерий Коков.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44